Groep C: Barcelona sloopt Celtic en maakt er zeven

13 september 2016, 22:56   Bijgewerkt: 14 september 2016, 07:19

Met speels gemak heeft FC Barcelona de eerste Champions League-wedstrijd van het nieuwe seizoen in winst omgezet. In de thuiswedstrijd tegen Celtic, waar Dorus de Vries op goal stond, wonnen de Spanjaarden met 7-0.

Jasper Cillessen hoopte in de basis te beginnen, maar moest genoegen nemen met een reserverol. Dit omdat Marc-André ter Stegen volledig fit was en kon beginnen aan de wedstrijd. De Duitser was tegen Celtic ook belangrijk, door in de 24ste minuut een penalty van Moussa Dembélé te keren. Gezegd moet worden dat de keeper die penalty wel zelf had veroorzaakt met een onhandige actie.

Op het moment dat Celtic de penalty miste, stond Barcelona al met 1-0 voor. In de derde minuut opende Lionel Messi het bal, door met zijn eerste balcontact het speeltuig hoog in het doel te knallen. Voor rust maakte de Argentijn ook nog de 2-0, na goed werk van Neymar. Celtic wilde na de pauze de score beperkt houden, maar dat lukte totaal niet. Door een mooie vrije trap van Neymar, een fraaie volley van Andrés Iniesta en treffers van Messi en Luis Suarez (2) liepen de Spanjaarden nog uit naar een 7-0 zege. Daardoor is de titelkandidaat vol vertrouwen begonnen aan het nieuwe CL-seizoen.

Het andere duel in Poule C, tussen Manchester City en Borussia Mönchengladbach, werd eerder vanavond afgelast vanwege hevige regenval.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen