Bosz rekent op pittig potje tegen 'heel vast' Heracles

16 september 2016, 15:55

Met een keurige 1-2 overwinning op Panathinaikos op zak bereidt Ajax zich voor op de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo van komende zondag (aftrap 16.45 uur). Voor coach Peter Bosz is het een speciaal duel, aangezien hij in het verleden furore maakte met de Heraclieden. De keuzeheer van de Amsterdammers rekent tegen zijn voormalig broodheer op een pittig potje. "Ik heb ze zien spelen en moet zeggen dat het gewoon wel weer staat."

"Alleen die laatste wedstrijd tegen Excelsior was heel onherkenbaar", zegt Bosz op de clubwebsite over Heracles, dat toen met 3-1 onderuit ging in Kralingen. "Maar als Heracles-zijnde heb je er zo'n wedstrijd wel eens tussen zitten. Maar verder vind ik het elftal van Heracles er heel vast uitzien", aldus Bosz, die ondanks de inspanning op Griekse bodem over een fitte selectie beschikt. "Zover ik het kan beoordelen, ziet het er goed uit."

Ajax won dan wel met 1-2 bij Panathinaikos, heel content met het spel was Bosz niet. "Als ik heel eerlijk ben, vond ik het niet heel goed wat we hebben laten zien. Het was wel een knappe overwinning, in een heksenketel, en over de hele wedstrijd gezien wel terecht. Maar als we echt goed hadden gevoetbald, hadden we een grotere uitslag neergezet", vindt de kritische Bosz.

In Griekenland moesten onder meer Riechedly Bazoer en Mateo Cassierra op de tribune plaatsnemen. "Dat doe je niet graag als trainer, zeker niet als spelers het verdienen. Kijk alleen maar naar Cassierra die bij Jong Ajax vier keer scoorde. Zulke keuzes maak je in het belang van Ajax. Je probeert te voorspellen hoe een wedstrijd kan gaan lopen en welke wissels je eventueel moet gaan plaatsen", verklaart Bosz.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen