Christanval: "Van Gaal moest huilen als een baby"

16 september 2016, 20:06   Bijgewerkt: 16 september 2016, 22:04

Het lijkt al weer een eeuwigheid geleden maar Louis van Gaal was ooit trainer van FC Barcelona. Toen hij in januari van 2003 de zak kreeg, was hij even niet de keiharde schoolmeester en stortte hij volgens een van zijn spelers uit die tijd volledig in. 

Philipe Christanval was tussen 2001 en 2003 centrale verdediger bij de Catalaanse trots en deed tegenover SRF een boekje open over de manier waarop Van Gaal het nieuws over zijn ontslag met de spelersgroep deelde. "Toen hij het nieuws net gehoord had, kwam hij de kleedkamer binnen om met ons te praten en begon plotseling te huilen als een baby."

De Fransman vervolgt: "Hij was echt gekwetst. Het deed me echt iets om hem zo te zien huilen. Hij was een koud, hard persoon en op dat moment stortte hij in." 

Ook Christanvals landgenoot Christophe Dugarry, die eind jaren '90 voor Barcelona uitkwam, had wel wat te zeggen over Van Gaal: "Ik heb mezelf zes maanden afgevraagd wat ik daar deed. Het was onwerkelijk. Het ergste was dat ik naar zijn kantoor ging om te vragen om te vertrekken. Ik deed alsof ik aan het huilen was en zei: 'Ik kan niet meer, ik moet vertrekken'. Hij keek me aan en zei: 'Nee, je kan niet vertrekken. Ik geloof in je'. 'Wat? Geloof je in me en je laat me spelen als een defensieve middenvelder?' Het waren zes afschuwelijke maanden. Ik ging door een hel."

Van Gaal pakte met Barcelona twee keer de Copa del Rey maar won verder geen noemenswaardige prijzen met de club. In 2003 werd hij op straat gezet, waarna hij zich als coach revancheerde bij AZ, Bayern München en Oranje. In 2014 verkaste hij na het voor Nederland verrassend succesvol verlopen WK naar Manchester United, waar hij na twee slechte seizoenen weer moest vertrekken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen