Excelsior knokt zich in slotfase naast Willem II

17 september 2016, 22:56

Willem II en Excelsior hebben de punten gedeeld in Tilburg. De thuisploeg domineerde voor een groot deel van de wedstrijd en kwam al snel op voorsprong, maar een effectief Excelsior sloeg tien minuten voor tijd alsnog toe (1-1).

Willem II zit in een wisselvallige periode. De mankrachten van trainer Erwin van de Looi wisten drie punten te pakken in de Amsterdam ArenA, maar verloren weer kansloos van Vitesse en Heracles. Excelsior is het seizoen opvallend sterk begonnen met zeges op datzelfde Heracles, FC Twente en FC Groningen. En dat deed het met zeer verzorgd, aanvallend voetbal.

De vroege treffer was veelbelovend, maar helaas werd het allesbehalve een mooie show voor de aanwezige supporters. Het waren na rust vooral de invallers die van zich lieten spreken. Bruno Andrade schoot de bal bijna in de verre hoek na een handige actie. Keeper Tom Muyters voorkwam de 2-0 namens Excelsior.

Plotseling moest de thuisploeg weer het tempo opvoeren om alsnog de overwinning binnen te slepen. Het leidde tot een paar gevaarlijke voorzetten, maar niet tot uitgespeelde kansen. In een razendsnelle counter sloeg Excelsior nog bijna toe, maar Kostas Lamprou greep oplettend in. Het bleef bij een gelijkspel.