Gelukkig Ajax neemt laat afstand van Heracles Almelo

18 september 2016, 18:41   Bijgewerkt: 18 september 2016, 19:13

Ajax heeft ook de tweede lastige uitwedstrijd van deze week weten om te zetten in winst. Na de krappe Europese zege in Griekenland pakten de Amsterdammers in Almelo de winst tegen Heracles: 0-2. Davy Klaassen en Nemanja Gudelj scoorden beiden in het laatste deel van de wedstrijd.

Overtuigend speelde de ploeg van trainer Peter Bosz allerminst, maar onverdiend was de zege ook weer niet. De bezoekers maakten in verdedigend opzicht een stabiele indruk en zetten goed druk op de tegenstander, aanvallend was het een stuk minder. Klaassen wist in de 66ste minuut pas te scoren na een zeer ongelukkig moment van Tim Breukers. De aanvoerder kreeg de bal, na een te harde voorzet van Mitchell Dijks, zo voor de voeten via de hak van Breukers en rondde koel af: 0-1. Nemanja Gudelj besliste de wedstrijd toen de Almeloërs wat ruimte weggaven na de openingstreffer. De Serviër schoof de bal in verre hoek na een pass van Amin Younes.

Tot het doelpunt van Klaassen was doelman Bram Castro nog nauwelijks in de problemen geweest. De doelman van de thuisploeg zag wel aanvallers voor zich opduiken, maar werd nooit echt getest. Castro zag de bal recht op zich af komen na pogingen van Nick Viergever (kopbal), Younes (klassiek binnendoor en schieten met rechts) en Bertrand Traoré (slappe schotpogingen met links). Als de keeper het al lastig kreeg dan stonden zijn ploeggenoten hem bij. Mike Te Wierik blokte een schot in de verre hoek van Hakim Ziyech en Peter Van Ooijen kopte een inzet van Davison Sánchez voor de doellijn weg.

Daarmee zijn meteen de twee meest opvallende spelers bij Ajax genoemd. Ziyech speelde een negatieve hoofdrol aan de rechterkant. De aanwinst die als last-minute aankoop naar Amsterdam kwam heeft zijn draai duidelijk nog niet gevonden. In Almelo liet hij vooral zien waarom er zo lang werd getwijfeld over zijn transfer door de technische mensen bij Ajax. Ziyech had geen toegevoegde waarde aan de zijlijn en ging daarom maar zwerven over het veld tot ongenoegen van Peter Bosz. De begaafde linkspoot kreeg aan de linkerkant wel zijn enige echte kans, maar zag Te Wierik in de weg staan bij zijn poging. Verder grossierde Ziyech in balverlies en verloren duels tot zijn vervanging voor Kasper Dolberg.

Davison Sanchéz liet wel zien waarom Ajax miljoenen voor hem neertelde. De Colombiaan toonde zijn meerwaarde als echte verdediger en dook zelf bovendien regelmatig op voor het doel van de tegenstander. Een doelpunt was hem niet gegund door toedoen van Van Ooijen. De centrumverdediger ontnam in zijn gretigheid Nick Viergever zelfs een treffer, door de bal na een hoekschop net voor de voeten van de instormende Viergever weg te tikken.

Het enige momentje van onachtzaamheid van Sanchéz koste Ajax nog bijna een tegendoelpunt. Bij de stand van 0-0 stond de centrumverdediger nog wat aan zijn shirt te friemelen na een snel genomen snel genomen vrije trap van Heracles, maar Samuel Armenteros miste de opgelegde kans. Ook Jaroslav Navratil had de tegenstander pijn kunnen doen na een knappe dieptepass van Te Wierik, zijn lob over André Onana was echter onvoldoende. Een nog grotere mogelijkheid van elf meter was de Heraclieden niet gegund toen Serdar Gözübüyük niet naar de stip wees na hands van Dijks. De linksback probeerde nog aan de kant te gaan, maar kreeg de bal van dichtbij wel degelijk tegen zijn hand aangeschoten.

Alle drie momenten ontsnapte Ajax op weg naar de zege. De winst is echter zeer welkom na het puntverlies van PSV en om koploper Feyenoord niet verder te laten weglopen. De ploeg van Bosz heeft dertien punten na zes duels en staat gedeeld tweede. Heracles staat maar twee punten boven de streep met vijf punten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen