Ontketend Dortmund ook veel te sterk voor Wolfsburg

20 september 2016, 22:12

Het team van Borussia Dortmund steekt momenteel in bloedvorm. Na een 0-6 zege in de Champions League bij Legia Warschau won de topclub afgelopen weekend in de competitie met diezelfde cijfers van SV Darmstadt 98. Ook vanavond, tijdens de doordeweekse speelronde, heeft de club een mooie overwinning geboekt. Bij VfL Wolfsburg won het met 1-5.

Jeffrey Bruma startte opnieuw in de basis bij Wolfsburg en keek met zijn team al snel tegen een vervelende achterstand aan. Na zestien minuten stond het al 0-2, door goals van Raphaël Guerrero en Pierre-Emerick Aubameyang. Een zorgelijke situatie voor Die Wölfe, zeker gezien het feit dat die ploeg in de afgelopen drie wedstrijden niet wist te scoren.

Tegen Dortmund lukte dat vanavond echter wel. Daniel Didavi maakte kort na rust de aansluitingstreffer, maar Dortmund maakte snel weer een einde aan de hoop van Wolfsburg. Tien minuten na de 1-2 stond het namelijk al 1-4. Ousmane Dembélé en wederom Aubameyang voerden de score op voor de bezoekers. Ook verdediger Lukasz Piszczek deelde in de feestvreugde, door in de slotfase voor de 1-5 te tekenen. Dortmund komt door de zege op gelijke hoogte met Bayern München, maar die ploeg komt woensdagavond nog in actie.

Ondertussen speelden Darmstadt 98 en 1899 Hoffenheim vanavond met 1-1 gelijk in de Bundesliga, terwijl SC Freiburg het dolende Hamburger SV op een nieuwe nederlaag trakteerde (1-0). Eintracht Frankfurt deed uitstekende zaken door met 0-2 van FC Ingolstadt 04 te winnen. Frankfurt meldt zich dankzij de zege nu in het bovenste gedeelte van het klassement.