Van Boekel en Makkelie staan voor mondiale primeur

21 september 2016, 09:06

Voor het eerst in de wereld wordt er deze week in een officiële wedstrijd op het hoogste niveau gebruik gemaakt van video-arbitrage. Pol van Boekel en Danny Makkelie hebben de eer. Makkelie staat vanavond op het veld bij de bekerwedstrijd tussen Ajax en Willem II en zit Van Boekel in de camerawagen, een dag later zijn de rollen omgedraaid bij Feyenoord - FC Oss.

"Dat offline testen, was het net niet. Het is goed dat het nu eindelijk om het echie is", zegt Van Boekel tegen De Telegraaf. "Twee jaar geleden zijn we met een groep van een man of vijftien aan de interne opleiding tot videoscheidsrechter begonnen. Het leek me interessant de hele ontwikkeling mee te maken."

"Een eer is een groot woord, maar het is zeker leuk om erbij te zijn nu het balletje écht gaat rollen", vult Makkelie aan. Over de toekomst van technische hulpmiddelen, zegt hij: "Of de videoscheidsrechters in de toekomst ook daadwerkelijk bij de stadions aanwezig moeten zijn, is de vraag. Er wordt al gesproken over een regiekamer in Zeist of een vaste plaats in Hilversum, waardoor alle wedstrijden vanaf één plek kunnen worden bekeken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen