Nouri en De Ligt gaan geweldig debuut nooit vergeten

22 september 2016, 10:16

De Ajax-traditie van scorende debutanten werd woensdagavond in stand gehouden. Niet door één debutant, maar door twee debuterende Ajacieden. Zowel Matthijs de Ligt als Abdelhak Nouri wist zijn eerste wedstrijd in Ajax 1 te bekronen met een doelpunt tegen Willem II (5-0 winst). De jongelingen schaarden zich in een illuster rijtje, met onder meer Frank Rijkaard, Johan Cruijff, Marco van Basten, Patrick Kluivert, Davy Klaassen en Jairo Riedewald.

De Ligt: "Dit shirt ga ik inlijsten"

"Het valt nu allemaal op z'n plek, dit is echt mooi. Ik ben echt blij dat ik mijn debuut heb mogen maken", zegt De Ligt na zijn gouden debuut tegen Ajax TV. "Het ging prima. Als verdediger is het altijd lekker als je geen tegengoal hebt en dat ik zelf kon scoren is een mooi extraatje. Ik vind ook wel dat ik aardig gespeld heb. Ik ben tevreden. Die goal was echt ongelofelijk. Het geeft een onbeschrijfelijk gevoel", aldus de jonge verdediger, die een corner van Hakim Ziyech binnen knikte.

De Ligt is nog maar een maandje zeventien jaar en komt binnen in de top-tien met de jongste debutanten. "Dit is echt onbeschrijfelijk. Ik ben zelfs een van de jongste debutanten ooit die gescoord heeft. Het is echt prachtig, dit ga ik nooit vergeten. Dit shirt ga ik inlijsten", aldus de dolblije De Ligt, die van coach Peter Bosz meteen in de basis mocht beginnen.

Nouri: "Alles klopte"

Nouri kwam als invaller binnen de lijnen, eiste een vrije trap op en wist deze tegen de touwen te schieten. "Ik kan het nog niet geloven en besef het nog niet. Ik moet er echt nog even bij stilstaan", sprak Nouri na afloop tegen het officiële videokanaal van zijn club. "Het was een fantastische dag, met een topresultaat, een mooi debuut, de steun van het publiek en het vertrouwen van mijn medespelers. Alles klopte", glimlacht het talent.

"Het begon meteen toen ik ging warmlopen, toen barstte het al los. Ik ben het publiek echt dankbaar voor de steun. Zonder de fans was het anders gegaan. Ik ga dit echt nooit vergeten", aldus de genietende Nouri, die trefzeker was vanuit een vrije trap. "Ik vroeg bij de eerste al of ik hem mocht nemen, maar die nam Lasse Schöne nog. De tweede mocht ik wel nemen. Hij zei wederom dat hij hem wilde nemen, maar zat me gewoon een beetje te pesten en treiteren. Ik ging smeken, vroeg 'mag ik hem alsjeblieft nemen?' en toen zei hij 'alleen als je hem maakt'. Ik nam hem slim in de hoek en hij ging er keurig in", stelt Nouri, wiens debuut naar meer smaakt. "Ik ben hier nog niet tevreden mee. Ik wil door en wil nog veel bereiken in mijn leven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen