Luxeprobleem voor Bosz: "Veel concurrentie is goed"

22 september 2016, 15:32

In de bekerwedstrijd tegen Willem II (5-0 winst) kreeg een b-elftal de kans bij Ajax. Gek genoeg sprankelde het voetbal van de Amsterdammers meer dan tot dusver in de rest van het seizoen het geval was. Het brengt een luxeprobleem teweeg voor Peter Bosz. Wie moet de trainer komende zaterdag allemaal opstellen in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle?

Bosz hult zich nog in nevelen over de opstelling van komend weekend. Wellicht gaat er weer veel veranderen. "Ik heb bij Ajax voor mijn doen al heel veel gewisseld. Dat geeft aan dat je zoekende bent. Veel jongens die gisteren speelden, hebben aan het begin van het seizoen in de basis gespeeld. Dat zijn gewoon spelers van het Nederlands elftal. Hetzelfde geldt voor Lasse Schöne bij het Deense nationale team", aldus Bosz op de clubwebsite. "Als het minder gaat, ben ik niet snel van slag en andersom moet je ook niet te snel euforisch worden."

Toch kan Bosz er dankzij het puike optreden tegen Willem II niet omheen dat hij met een luxeprobleem opgezadeld zit. Dat is niet eenvoudig, weet de oefenmeester. "Als je een speler moet vertellen dat hij niet speelt omdat hij slecht gepresteerd heeft, is dat lastig. Maar het is nog veel moeilijker om een speler te passeren die het goed heeft gedaan. Wij hebben nu eenmaal een heel sterke selectie, dat absoluut. Normaal bestaat een selectie uit achttien, negentien of twintig man, maar wij hebben een groep van 25 spelers. Als de concurrentie de spelers naar een hoger niveau tilt, is dat alleen maar goed."

Vanwege het drukke speelschema gaat Bosz sowieso nog veel rouleren. "Je kunt nooit een competitie met elf man winnen, we zullen iedereen nodig hebben. We krijgen nu drie wedstrijden in korte tijd. Gezien het drukke programma gaat iedereen echt wel zijn minuten krijgen", stelt de Ajax-trainer, die de 'b-spelers' na het bekerduel met Willem II gecomplimenteerd heeft. "Ik heb tegen de jongens gezegd: als ze dit bedoelen met het een trainer lastig maken, dan is iedereen geslaagd. Alle jongens die de kans kregen, maakten een gedreven indruk en hebben het laten zien."

Met PEC Zwolle treft Ajax de hekkensluiter van de Eredivisie. Dat vindt Bosz verrassend. "Dat ze nu met twee punten onderaan staan, had ik niet verwacht. Zeker omdat Zwolle de laatste jaren constant en goed heeft gepresteerd. Maar je ziet vaker dat als zulk soort ploegen een aantal bepalende spelers kwijtraken, het ook de andere kant op kan vallen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen