De Boer: "Idee dat spelers bij Ajax soms plezier misten"

25 september 2016, 10:46

Frank de Boer merkt in de eerste acht weken bij Internazionale een groot verschil op met het Nederlands voetbal. De druk is groter, zo merkt de trainer. Maar er wordt ook met veel meer plezier getraind dan bij Ajax het geval was. 

"De spelers bij Inter zijn echte winnaars", aldus de Boer tijdens een interview met de NOS. "Niet dat ik bij Ajax het gevoel had dat ik ze moest aanduwen. Maar bij een simpel handbalspelletje gaat er zo veel plezier uit van de spelers. Bij Ajax hadden ze wel eens iets van 'moet dat nou?'. Hier doen ze dat met volle overtuiging."

In Italië volgt De Boer zijn oude club nog altijd op de voet. Ook alles wat er geschreven werd over de vijf-seconden-regel van zijn opvolger Peter Bosz kreeg hij mee. "Ik word daar een beetje moe van. Dat willen we nu met Inter ook en destijds met Ajax ook. Mijn doel is nu om het beste van Ajax en het beste van Inter samen te brengen."

Na een lastig begin als trainer van de Italiaanse ploeg, lijkt er de laatste wedstrijden een stijgende lijn in te zitten. "Het was een moelijk instapmoment. Je neemt de plaats in van een Italiaanse trainer en dat brengt veel druk met zich mee. In het begin kijk je met open mond", vertelt De Boer, die stap voor stap veranderingen doorvoert. "Italië is in 2006 wereldkampioen geworden en dan komen die gekke Nederlanders even vertellen hoe het moet. Daarom doe ik het rustig aan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen