Siem de Jong: "Goed dat ik dit weer kan meemaken"

28 september 2016, 09:59

Sinds zijn zomerse overstap van Newcastle United naar PSV is Siem de Jong vier keer in actie gekomen namens zijn nieuwe club: twee keer voor Jong PSV en zowel één keer in de KNVB Beker als de Eredivisie met de Eindhovense hoofdmacht. Er lonken nu speelminuten in de Champions League voor de aanvallende middenvelder. Vanavond (woensdag) gaat PSV namelijk op bezoek bij FC Rostov.

Siem de Jong staat te trappelen om weer op het Champions League-decor in actie te komen. "Twee jaar lang heb ik niet veel gespeeld. Dan is het mooi dat ik hier bij PSV weer kan uitkomen op het allerhoogste niveau", aldus De Jong in De Telegraaf. "Van dit soort wedstrijden leer je veel. Daarom is het goed dat ik ze nu weer kan meemaken. Ik heb veel goede herinneringen aan de Champions League; twee keer scoren tegen Manchester City was voor mij wel een van de hoogtepunten. Ik hoop nu hier bij PSV ook veel van die mooie momenten mee te maken."

Siem zag zijn broertje Luuk de Jong vorig seizoen met PSV de knock-outfase van de Champions League bereiken. "Daar kijk je wel met een beetje jaloezie naar", geeft Siem toe. "Het is zeker een doel van mij om dat ook te bereiken. Het waren heel mooie wedstrijden, die PSV vorig jaar in de Champions League speelde en ik hoop dat we dat dit seizoen kunnen herhalen, al weten we dat we zwaar geloot hebben. Het is met het oog daarop heel jammer, dat we in de eerste wedstrijd niet minimaal een punt hebben kunnen pakken", aldus De Jong, die met PSV naast Rostov ook ingedeeld zit bij Atlético Madrid en Bayern München. Tegen Atlético werd in het eerste groepsduel met 0-1 verloren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen