Arbitragezaak RKC omtrent Frenkie de Jong ingetrokken

28 september 2016, 15:49

Na overleg tussen Willem II en RKC Waalwijk heeft de laatstgenoemde club besloten om haar aangespannen arbitragezaak omtrent Frenkie de Jong in te trekken. De eerstedivisionist wilde een vergoedingssom, nadat de Tilburgse buur de talentvolle speler voor ruim twee ton verkocht aan Ajax. RKC en Willem II hadden De Jong onder hun hoede in hun gezamenlijke jeugdopleiding.

"RKC Waalwijk heeft de arbitragezaak tegen Willem II, inzake de verkoop van Frenkie de Jong door Willem II aan Ajax, ingetrokken", valt er op de officiële site van de Waalwijkers te lezen. "Dit is gebeurd na constructief overleg over het dossier tussen beide partijen, waardoor er alsnog een akkoord is bereikt waar beide partijen achter staan. Beide clubs hebben met open vizier de eerdere conversaties een vervolg gegeven, hierbij in acht nemende de warme band, het goede buurmanschap en de huidige prettige samenwerking."

De 19-jarige De Jong maakte in het bekerduel met oud-werkgever Willem II zijn debuut in het eerste elftal van de Amsterdammers. In het treffen met FC Oss, afgelopen maandag in de Jupiler League, sierde de middenvelder een keurig optreden op met een doelpunt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen