Dortmund verliest op bezoek bij Bayer Leverkusen

1 oktober 2016, 20:49

Borussia Dortmund is er niet in geslaagd te profiteren van het gelijkspel van koploper Bayern München eerder op de dag in de thuiswedstrijd tegen 1. FC Köln. De ploeg van coach Thomas Tuchel ging zaterdag op bezoek bij Bayer Leverkusen met 2-0 onderuit.

Dortmund stak nochtans in een uitstekende vorm. Het pakte afgelopen dinsdag in de Champions League een punt tegen titelverdediger Real Madrid (2-2) en in de vier wedstrijden daarvoor maakte het in totaal twintig doelpunten. Tegen Bayer Leverkusen had Dortmund beduidend meer balbezit en kreeg het ook wel kansen, het was echter de thuisclub die strijdend de punten pakte.

Admir Mehmedi kopte Bayer Leverkusen in de tiende minuut op voorsprong uit een corner van Hakan Çalhanoglu. Javier Hernandez legde elf minuten voor tijd de eindscore vast op 2-0. De Mexicaanse spits gleed op de vijfmeterlijn een voorzet van Çalhanoglu in het doel.

Met twaalf punten uit zes wedstrijden staat Dortmund op de derde plaats in de Bundesliga. Het heeft vier punten minder dan lijstaanvoerder Bayern, Hertha BSC is met dertien punten de nummer twee van Duitsland. Leverkusen heeft nu tien punten en staat daarmee gedeeld zesde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen