Strijdend Heerenveen houdt PSV op gelijkspel in Friesland

1 oktober 2016, 21:49   Bijgewerkt: 1 oktober 2016, 22:18

Het is PSV weer niet gelukt om van sc Heerenveen te winnen. Vorig seizoen eindigde het duel twee keer in 1-1, ook nu werd het in Friesland 1-1. Het puntverlies heeft PSV aan zichzelf te wijten, want het kreeg met name in de eerste helft genoeg kansen om afstand te nemen van de Friezen. Heerenveen kwam zelfs op voorsprong via Arber Zeneli, maar in de kluts maakte Gaston Pereiro via het been van Jerry St. Juste gelijk.

Op papier was dit affiche gezien de huidige stand van zaken een echte topper. Nummer vier Heerenveen verkeert in supervorm na opeenvolgende zeges en PSV won al dertien uitwedstrijden op rij en stond voorafgaand aan dit duel op een derde plaats. Bovendien had PSV al vier duels op rij niet gewonnen in Friesland en had het ook nog eens een Champions League-duel bij FK Rostov (2-2) in de benen.

Heerenveen stelde daar bar weinig tegenover. Alleen Pelle van Amersfoort kwam in kansrijke positie, maar volleerde naast. In de openingsminuten van de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde en weer had Heerenveen geluk dat PSV niet tot scoren kwam. Bergwijn kwam na een mooie pass van De Jong oog in oog met Mulder te staan, maar schoof de bal naast. Een kwartier later miste Luuk de Jong op aangeven van zijn broer Siem opnieuw een dot van een kans, van dichtbij schoot hij tegen Mulder op.

PSV-coach Phillip Cocu werd bozer en bozer aan de zijlijn, maar tot zijn opluchting viel de gelijkmaker al snel. Pereiro kapte en draaide vlak voor het doel van Mulder en besloot van een meter of zes uit te halen. Via het been van de ongelukkige St. Juste, die daarvoor hard in botsing was gekomen met Luuk de Jong, verdween de bal in het doel. Voor PSV was zo eindelijk het hek van de dam en het kreeg in de spannende slotfase nog meer kansen op de zege.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen