Gerbrands: "Als de KNVB mij zou bellen, zeg ik nee"

4 oktober 2016, 07:55

In roerige tijden bij de KNVB valt de naam van Toon Gerbrands geregeld. Over het algemeen vindt men de algemeen directeur van PSV uitstekend bij de Nederlandse voetbalbond passen, vanwege zijn transparante en bovendien succesvolle manier van beleidsvoering bij AZ en PSV. Gerbrands denkt zelf echter niet dat hij de ideale man is voor de KNVB.

Dat heeft hij in het Sportforum van het radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken aangegeven. "Nee, ik ben nooit gepolst door de KNVB", sprak Gerbrands. "Maar als ik gebeld zou worden, zeg ik nee. Ik sta onder contract bij PSV. Landsbelang maakt me niet uit. Ik vind het ook leuker om veel met spelers te werken en veel wedstrijden te hebben. Ze hebben me ooit gevraagd om chef de mission te worden, maar dat ligt mij ook niet", zo citeert de NOS de PSV-directeur.

De KNVB is op zoek naar een innovatie-/prestatiemanager, maar kreeg hierin nul op het rekest van zowel waterpolocoach Robin van Galen als Gerard Kemkers, voormalig schaatscoach en momenteel manager topsport en talentontwikkeling bij FC Groningen. Gerbrands, die zelf een volleybalverleden heeft, vindt het prima als de KNVB een persoon uit een andere sport haalt. "De voetbalsport heeft een beetje last van xenofobie, angst voor vreemden. Dit is mijn vijftiende seizoen, maar ik blijf die volleybalman."

"Voor mij is het heel simpel: ik probeer op elke positie de beste te krijgen die er is. Als dat uit de eigen sport is, is dat prima. En is het uit een andere sport, dan is dat ook prima", maakt Gerbrands duidelijk. De bestuurder ziet dat het niet alleen onrustig is bij de KNVB, maar dat de judobond, de zwembond en de schaatsbond ook weleens betere tijden gekend hebben. "Wat je ziet, en dat is ook zo bij de KNVB, is dat topsport andere wetten vraagt. De breedtesport botst telkens met de topsport. En leiderschap wordt alleen gevraagd in slechte tijden", stelt Gerbrands.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen