Ronaldinho: "Had graag nog meer met Messi gespeeld"

5 oktober 2016, 22:42

Ronaldinho was bijna vier jaar lang ploeggenoot van Lionel Messi, maar dat vindt de Braziliaanse balvirtuoos eigenlijk nog veel te weinig. Op het moment dat Ronaldinho floreerde bij FC Barcelona, was Messi nog volop in ontwikkeling om de speler te worden die hij inmiddels is.

Ronaldinho werd eerst door velen gezien als de beste voetballer van de wereld en gaf dit stokje later min of meer over aan Messi. "Ik had graag nog meer met he gespeeld", zegt de Braziliaan tegen Gulf News. "Hij is een geweldige speler en ik ben er blij mee dat ik hem in het begin van zijn carrière heb kunnen helpen. Ik vind het ook mooi dat ik de assist gaf bij zijn eerste goal", aldus Ronaldinho, die de toen 17-jarige Messi in 2005 met een handig wippertje in stelling bracht.

"Ik heb kunnen zien hoe hij zo'n geweldige speler is geworden en vind het daarom jammer dat ik niet meer met hem heb kunnen spelen", aldus Ronaldinho, die in 2008 van Barça naar AC Milan transfereerde. "Mijn periode bij Barça was toen over, het was tijd voor nieuwe dingen en nieuwe doelen."

De eerste goal van Messi voor Barça, met de assist van Ronaldinho:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen