Maas op straat gezet: "Dit is best wel onverwacht"

17 oktober 2016, 13:06

Na tien speelronden in de Jupiler League is er al een einde gekomen aan de samenwerking tussen Rob Maas en SC Cambuur. De oefenmeester werd zaterdag ontslagen, daags nadat de ploeg uit Leeuwarden met 3-1 verloor bij FC Den Bosch. Maas is teleurgesteld, zo laat hij weten in een reactie.

"Het is heel erg zuur dat men na tien wedstrijden al afscheid van je neemt. Dat is meer op basis van emotie dan op basis van analyse", vertelt hij aan Omrop Fryslân. Toch beseft Maas dat de veertiende positie op de ranglijst onvoldoende is voor Cambuur. "Ik zit al wat langer in de voetballerij, dus dan weet je dat er iets zou kunnen gebeuren. Toch is dit uiteindelijk best wel onverwacht. De doelstelling was om bij de eerste drie te eindigen en dat was nog steeds mogelijk. Ik kan echter ook de teleurstelling van de club begrijpen."

Met name het missen van scoringskansen heeft Maas de das om gedaan, beseft hij. "De enige verbetering die wij nog toe moesten passen is het benutten van de vele kansen. Dat is denk ik het enige medicijn. Als er geen chemie was tussen de spelers en de staf, dan was het een ander verhaal. Het bestuur denkt er anders over, daar kan ik weinig tegen doen. Het is allemaal nog onwerkelijk. Vandaag staan de jongens op het veld en nu begint het langzaam te bezinken. Je wilt als trainer heel graag werken met die jongens en de groep en dat is nu niet meer. Dit doet pijn en dat gaat nog erger worden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen