Ajax-trainer: "Vaak gedacht: dit is de nieuwe Ibrahimovic"

20 oktober 2016, 07:49

Met Kasper Dolberg lijkt Ajax een speler te hebben met een enorme potentie. De spits kent dit seizoen zijn doorbraak in Amsterdam en is geliefd bij iedereen. Zijn vorige trainer Gery Vink verwacht in de toekomst veel van de jonge Deen.

Vorig jaar maakte Dolberg de overstap naar Ajax. Op jonge leeftijd verliet de aanvaller zijn vertrouwde omgeving om te kunnen slagen in de Eredivisie. "De mensen waren hartelijk, mijn trainer Gery Vink ging heel fijn met mij om, en ik kreeg al snel het gevoel dat ik bij Ajax een mooie tijd tegemoet zou gaan", vertelt de afmaker in gesprek met Voetbal International.

Vink herinnert zich de komst van Dolberg nog maar al te goed. De spits maakte grote indruk tijdens een proeftraining. "Ik wist niet wat ik zag. Ik weet nog dat ik na de training tegen Marc Overmars zei dat hij hem direct moest halen. Een betere dan deze jongen ging je onmogelijk vinden. Overmars deelde die mening, maar had met de nodige weerstand te maken. Gelukkig ging het door."

"Dolberg is emotieloos en daardoor ook moeilijk te peilen", vervolgt Vink. "Voetballend is zijn potentie enorm. Ik heb al zo vaak gedacht: dit is de nieuwe Zlatan Ibrahimovic. We hebben hem binnen bij Ajax."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen