Spaanse bond nu ook bestraft door transfers minderjarigen

25 oktober 2016, 11:08

Atlético Madrid, Real Madrid en FC Barcelona kregen in de afgelopen tijd stuk voor stuk een transferverbod opgelegd en nu is ook de Spaanse voetbalbond RFEF aan de beurt gekomen. De disciplinaire commissie van de FIFA heeft de federatie een sanctie opgelegd, omdat de regels rond het aantrekken van minderjarige spelers overtreden zijn in Spanje.

De RFEF heeft volgens de wereldvoetbalbond de regels rond het transfereren van spelers onder de 18 jaar geschonden. De Spaanse bond heeft zich niet gehouden aan meerdere artikelen van de reglementen, zo meldt de FIFA in een officieel statement. De gevallen vonden verscheidene keren tussen 2007 en 2014 plaats bij Atlético en tussen 2005 en 2014 bij Real Madrid.

Het mondiale voetbalorgaan heeft een boete van 238.000 euro uitgedeeld aan de RFEF. Daar komt bij dat de Spaanse federatie een deadline van zes maanden heeft gekregen om het bestaande systeem rond internationale transfers van minderjarige spelers in Spanje te verbeteren. De RFEF heeft een officiële waarschuwing gekregen van de FIFA, wegens het breken met de disciplinaire code.

De straf is bepaald op basis van onderzoek dat in eerste instantie uitgevoerd is door de transfertak van de FIFA en vervolgens door de disciplinaire commissie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen