Bosz snapt ongeduld bij talenten en prijst Onana

27 oktober 2016, 13:18   Bijgewerkt: 27 oktober 2016, 15:31

In de bekerwedstrijden waarin coach Peter Bosz de talenten aan het werk zette, sprankelde Ajax. In de eerste ronde van de KNVB Beker werd Willem II met 5-0 kopje onder gedrukt en woensdag waren de Amsterdammers in de tweede ronde ruimschoots te sterk voor Kozakken Boys (1-6). Natuurlijk was de tegenstand beperkt, maar bij vlagen zag het er goed en fris uit aan de kant van Ajax.

"Ik heb er een goed gevoel aan overgehouden. Na een half uur was het eigenlijk gespeeld", zegt Bosz dan ook op de persconferentie in aanloop naar de eredivisiewedstrijd van komende zaterdag tegen Excelsior. Abdelhak Nouri blonk uit bij Ajax en ook Donny van de Beek, Mateo Cassierra, Matthijs de Ligt en Vaclav Cerny lieten zich zien. Bovendien debuteerden Pelle Clement en Carel Eiting in de Amsterdamse hoofdmacht. De jongelingen hopen op meer speeltijd, maar Bosz wil ze rustig laten wennen aan het niveau. "Ik snap het ongeduld van sommige spelers. Maar te vroeg een speler brengen is soms ook niet goed. Er zijn veel voorbeelden van jongens die te vroeg zijn gebracht en daardoor niet de carrière hebben gehad die ze hadden kunnen hebben."

Een jonge speler die al wel een tijdje veel speeltijd krijgt, is de 20-jarige André Onana. De keeper uit Kameroen doet het uitstekend, maar het is de vraag of hij zijn plaats kan behouden als Tim Krul weer fit is. De huurling van Newcastle United komt eraan. "Hij moet straks echte wedstrijden spelen bij Jong Ajax. Dan kijken we daarna wat de volgende stappen zijn", stelt Bosz, die meer dan tevreden is over Onana: 'Hij is het aan het waarmaken. Hij houdt vaak de nul en het elftal is ook beter gaan draaien sinds hij speelt." Onana zei onlangs tegen FCUpdate.nl dat hij niet bang is om de concurrentiestrijd aan te gaan met Krul.

Bosz denkt dat het tegen Excelsior geen makkie zal worden, ook al gingen de Kralingers vijf keer op rij onderuit. "We mogen niet verslappen, want het zal ook tegen Excelsior weer lastig worden", aldus de keuzeheer van Ajax. Mocht hij drie punten pakken met Ajax, dan zal men in Amsterdam met bovengemiddelde interesse kijken naar het resultaat van Feyenoord, dat zondag met sc Heerenveen een ploeg in vorm treft in De Kuip. "Ik heb geleerd daar niet naar te kijken, want dan word je vaak teleurgesteld. Het enige dat ik in de hand heb is onze eigen wedstrijd. Daar focussen we ons volledig op. Pas daarna kunnen we kijken hoe de andere wedstrijden verlopen. Maar eigenlijk vind ik het nog niet zo belangrijk in deze fase van de competitie", besluit Bosz.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen