Degradanten verdwalen in doolhof van de Jupiler League

28 oktober 2016, 14:47

Verwacht werd dat De Graafschap en SC Cambuur na hun degradatie bovenin de Jupiler League mee zouden draaien, maar na elf speelronden is de situatie in zowel Doetinchem als Leeuwarden zorgelijk te noemen. De clubs staan in het rechterrijtje en hebben samen pas evenveel punten als koploper Jong PSV. FCUpdate.nl analyseert de zeer teleurstellende seizoensstart van beide clubs.

Interne onrust in Leeuwarden

Op zaterdagochtend 15 oktober verscheen er op de website van Cambuur een persbericht. De club besloot, een halve dag na het 3-1 verlies bij FC Den Bosch, om trainer Rob Maas de laan uit te sturen. De nederlaag bij Den Bosch was alweer de vijfde nederlaag in zes uitwedstrijden voor Cambuur en dat was voor de clubleiding reden om Maas te ontslaan. De oud-trainer van Vitesse zag zelf nog perspectief, Cambuur niet meer.

Op bezoek bij FC Eindhoven wil het duo komende zondag wederom een zege boeken, om voor het eerst dit seizoen twee overwinningen achter elkaar te noteren. Op die manier kan de huidige nummer twaalf van de Jupiler League de weg omhoog inslaan en de rust, die al zolang weg is in Leeuwarden, weer enigszins laten terugkeren.

Crisis op De Vijverberg 

Op De Vijverberg is de rust momenteel in ieder geval ver te zoeken. De Graafschap eindigde vorig seizoen in de Eredivisie als zeventiende en staat na elf speelronden in de Jupiler League slechts één plaatsje hoger dan vorig jaar op het hoogste niveau. Met twee overwinningen uit de eerste drie duels begon het jaar nog wel goed voor De Superboeren, maar vervolgens ging het helemaal mis.

Op 16 september won de club voor het laatst een wedstrijd, terwijl de laatste vier competitieduels allemaal in een nederlaag eindigden. Dat zorgde ervoor dat er aan de stoelpoten van trainer Jan Vreman gezaagd werd, maar de clubicoon lijkt voorlopig stevig in het zadel te zitten. "Hij verdient het respect om dit om te draaien", sprak technisch manager Peter Hofstede na de beschamende 2-4 nederlaag tegen Helmond Sport van afgelopen vrijdag.

Bovendien is Vreman nog zoekende naar zijn beste basiself. Dat is niet vreemd, aangezien spits Piotr Parzyszek de enige speler is die dit seizoen echt in vorm is. De Pool staat op acht treffers in elf duels en is daardoor een vast gezicht in de basisploeg. Mark Diemers, die afgelopen zomer de aanvoerdersband om zijn arm kreeg, is naast de spits één van de vier spelers die in alle competitieduels zijn opwachting maakte. Zelfs hij is niet zeker van zijn plek, aangezien de kans groot is dat Vreman de oud-speler van FC Utrecht gaat slachtofferen tegen hekkensluiter Achilles '29.

Het is voor de coach, die sinds 2014 aan het roer staat op de Vijverberg, te hopen dat het effect sorteert. Want als De Graafschap vanavond niet wint in Groesbeek, dan zouden de dagen van de oud-speler van de club weleens geteld kunnen zijn.

Programma SC Cambuur

30 oktober: FC Eindhoven – Cambuur

4 november: Cambuur – FC Volendam

18 november: FC Emmen – Cambuur

Programma De Graafschap

28 oktober: Achilles '29 – De Graafschap

4 november: De Graafschap – Fortuna Sittard

21 november: Jong PSV – De Graafschap [photo,101848,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen