Ajax is meest vruchtbare opleidingsclub van Europa

31 oktober 2016, 13:55

De jeugdopleiding van Ajax is de afgelopen jaren het meest productief gebleken. Althans, dat is de conclusie na een onderzoek van het Zwitserse bureau CIES Football Observatory. De Amsterdamse jeugdopleiding van Ajax brengt volgens de onderzoekers de meeste Europese profspelers voort, te weten 72 stuks.

Het onderzoeksbureau stelt dat er op dit moment 69 spelers uit de opleiding van de Amsterdamse club in één van de 31 landencompetities in Europa spelen. Negen van deze spelers staan bij Ajax zelf onder contract, 63 spelers verdienen inmiddels elders hun brood. Partizan Belgrado (61) is de nummer twee, voor Dinamo Zagreb (55), Sporting Clube de Portugal (54), FC Barcelona en Real Madrid (53). Feyenoord (42) staat gedeeld dertiende, PSV (39) is de nummer twintig. AZ en sc Heerenveen (beiden 31ste met 31 spelers) staan ook redelijk hoog genoteerd.

In januari 2014 kwam Ajax ook al als 'winnaar' uit het hetzelfde onderzoek van Football Observatory. Destijds speelden er 69 in Amsterdam opgeleide spelers bij een club die in de hoogste competitie van een Europees land uitkomt. Partizan Belgrado was toen ook de nummer twee, voor Barcelona.

Uit het onderzoek is ook gekomen dat Real Madrid de meeste spelers (41) heeft rondlopen in de vijf grootste competities.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen