Bosz vol vertrouwen: "Was een van onze beste duels"

4 november 2016, 16:20

Peter Bosz heeft donderdagavond genoten van het optreden van Ajax tegen Celta de Vigo (3-2), wat goed was voor overwintering in de Europa League. De trainer maakt zich dan ook geen zorgen richting de pittige uitwedstrijd tegen AZ, die zondagmiddag om 14.30 uur afgetrapt wordt. De overwinning op Celta heeft de Ajax-coach duidelijk een vertrouwensboost gegeven.

"Ik vond dit één van onze beste wedstrijden", zegt Bosz op de clubwebsite over het duel met Celta. "We speelden tegen een goede tegenstander die ons onder druk wilde zetten. Maar daar hebben we onder uitgevoetbald en als we de bal kwijt waren, zetten we heel goed druk. Het was voor mij een wedstrijd op een heel hoog niveau", aldus de trainer, die Europese overwintering nu binnen heeft met Ajax. "Goed voor Ajax en het Nederlandse voetbal. Nu willen we graag eerste in de groep worden. Daarvoor hebben we nog een punt uit de laatste twee duels nodig. Dat moet lukken."

Toch verwacht Bosz geen gemakkelijke opgave in Alkmaar. "AZ is geen ploeg die volle bak druk zet en aanvalt. Ze proberen compact te spelen en vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden", weet de keuzeheer van Ajax, die de Alkmaarders donderdag tegen zijn oude club Maccabi Tel Aviv zag spelen. "Van wat ik op televisie heb gezien, hadden ze het de eerste helft lastig in Tel Aviv. De tweede helft konden ze de wedstrijd wat meer naar hun hand zetten en hebben ze ook kansen gekregen."

Toch is het AZ van dit moment niet zo goed als het AZ van een tijdje terug, vindt Bosz. "Ze waren goed aan het seizoen begonnen, maar op een gegeven moment hebben ze het wat moeilijker gekregen", aldus de oefenmeester. Dat zegt overigens weinig, vindt hij. "Want ooit zal die ommekeer komen. Het moet alleen niet zo zijn dat het tegen ons gebeurt."

Nick Viergever keert mogelijk tegen zijn oude club terug na een lichte spierblessure.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen