Gullit kraakt Cocu: "Onbegrijpelijk dat hij dat niet inzag"

5 november 2016, 10:19   Bijgewerkt: 6 november 2016, 12:36

Zoals wel vaker in grote wedstrijden hanteerde PSV ook afgelopen dinsdag tegen Bayern München het 5-3-2-systeem. Opvallend genoeg speelden de Eindhovenaren twee weken daarvoor, in de uitwedstrijd tegen de Duitsers, in het 4-3-3-systeem. Ruud Gullit vindt dat onbegrijpelijk, zo laat hij optekenen in De Telegraaf.

"Phillip Cocu zal spijt hebben van zijn keus om in München met vier verdedigers te spelen", blikt Gullit terug op de wedstrijd die voor PSV met 4-1 verloren ging. "Hij leidde daarmee een grote nederlaag in. Thuis koos hij voor vijf man achterin en dat liep veel beter. Onbegrijpelijk dat Cocu dat aanvankelijk niet inzag hoewel PSV juist vorig seizoen internationaal zo goed presteerde met vijf verdedigers."

Overigens vond Gullit het vreemd dat Luuk de Jong een basisplaats had in het thuisduel van dinsdag. "Dat het in Eindhoven uiteindelijk niet lukte, had ook te maken met de keus voor spits De Jong. Speel je op de counter dan moet je snelheid voorin hebben en dat ontbeerde PSV. Boateng en Hummels zijn geen minuut in paniek geweest. Vaak liet De Jong zich zover terugzakken om mee te voetballen en als aanspeelpunt te dienen dat hij ver op eigen helft stond en hij niet gevaarlijk kon worden. Je moet als trainer het teambelang vooropstellen en je soms tactisch aanpassen. In dit geval betekende het dat De Jong ondanks zijn status als aanvoerder niet in de basis had moeten staan. Voor PSV een gemiste kans."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen