Groep H: België zeker van WK na zege op Griekenland

3 september 2017, 23:18

België heeft zich zondagavond weten te plaatsen voor het WK van 2018 in Rusland. De opdracht voor de ploeg van Roberto Martinez was simpel: winnen. In de eerste helft hadden de Belgen het redelijk lastig in Griekenland, maar na rust werd de zege toch binnengehaald.

België was het eerste Europese land dat zich definitief kon plaatsen voor het WK. De ploeg mocht na de eerste helft echter doelman Thibaut Courtois bedanken dat de stand nog 0-0 was. Het was namelijk Griekenland dat voor het grootste gevaar zorgde. In de tweede helft had België het opnieuw lastig, maar in de zeventigste minuut was er toch de onverwachte voorsprong. Jan Vertonghen schoot van grote afstand raak.

De Belgen konden niet lang genieten van de voorsprong, want twee minuten later was dankzij Zeca de gelijkmaker alweer een feit. België stelde echter snel orde op zaken. Op aangeven van Thomas Meunier kon Romelu Lukaku de 1-2 binnenkoppen. Daarna werd er niet meer gescoord, waardoor België zeker is van het WK.

Gibraltar-Bosnië en Herzegovina

Bosnië en Herzegovina blijft ook na zondag de nummer twee in groep H. Gibraltar werd met 0-4 verslagen. Edin Dzeko opende na iets meer dan een half uur spelen de score. In de tweede helft liep het land verder uit. Kenan Kodro maakte er 0-2. In de slotfase scoorde Bosnië en Herzegovina nog eens tweemaal in twee minuten. Senad Lulic en Dzeko met zijn tweede zorgden voor de 0-4 einstand. Gibraltar pakte nog altijd geen enkel punt in de WK-kwalificatie.

Estland-Cyprus

Estland boekte zondag een late 1-0 overwinning op Cyprus. Mattias Kaeit zorgde in de negentigste minuut voor de enige treffer van de wedstrijd. Estland is de nummer vijf met acht punten terwijl Cyprus tien punten heeft en een plekje hoger staat. Van de twee landen maakt alleen Cyprus nog een heel kleine kans op kwalificatie.