Bayern München zet Ancelotti per direct op straat

28 september 2017, 15:56   Bijgewerkt: 28 september 2017, 16:45

Carlo Ancelotti is ontslagen bij Bayern München. De Duitsers melden dat donderdagmiddag via de officiële kanalen. De 58-jarige Italiaan werd in zijn trainerscarrière nooit eerder gedurende een seizoen op straat gezet. Bayern verloor woensdag pijnlijk van Paris Saint-Germain (3-0). Willy Sagnol neemt als interim-trainer de honneurs waar. Hij zit zondag tijdens het competitieduel met Hertha BSC op de bank.

Na een interne evaluatie kwam de clubleiding tot de conclusie dat de nederlaag in Parijs de druppel was. "De prestaties voldoen vanaf het begin van dit seizoen niet aan de gestelde verwachtingen. Het spel in Parijs toonde duidelijk aan dat er iets moest gebeuren", zegt voorzitter Karl-Heinz Rummenigge op de website van Der Rekordmeister.

De preses en technisch directeur Hasan Salihamidzic hebben Ancelotti in een gesprek ingelicht. "Ik wil Carlo bedanken voor de samenwerking. We betreuren de ontwikkeling. Carlos is mijn vriend, en zal dat blijven, maar we moesten een professionele beslissing nemen voor de club. Ik verwacht nu een positieve ontwikkeling bij de ploeg en dat de prestaties terugkomen zodat we onze doelen dit seizoen kunnen bereiken."

Nooit eerder werd een trainer van Bayern zo vroeg ontheven uit zijn functie. Jupp Heynckes werd in 1991 op 4 oktober op straat gezet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen