Barcelona wint ook zonder Eto'o

Ger
22 januari 2006, 21:52

FC Barcelona blijft maar winnen. Zondagavond voor de achttiende keer op rij (en de dertiende maal in de Spaanse competitie). Al was dat tegen het onderaan bungelende Alaves niet echt een verrassing: 2-0.

Wel kwam de ploeg van Rijkaard en Ten Cate tegen de degradatiekandidaat, die de schade slechts beperkt wilden houden, pas laat op stoom. Na rust scoorden Larsson, de vervanger van topschutter Eto'o die met Kameroen op de Africa Cup mikt, en Messi. Ronaldinho miste een strafschop. Van Bommel speelde voor 72.000 toeschouwers de volle negentig minuten.

Osasuna heeft de titelrace lang volgehouden maar lijkt na het recente puntenverlies nu toch rijp voor de vrije val. De topper bij Villarreal eindigde in 2-1 voor de thuisclub. Raul Garcia bracht Osasuna nog wel op 0-1, in de laatste twintig minuten schoot Riquelme tweemaal raak vanaf de penaltystip.

Buurman Valencia profiteerde dankbaar door Betis in Sevilla met 2-0 (doelpunten David Villa) de baas te blijven en het totaal ook op 39 punten te brengen. Door een beter doelsaldo verdrong Valencia Osasuna van de tweede plaats. Beider achterstand op Barça is tien punten.