Feyenoord neemt voorzorgsmaatregelen tegen Ajax, scheidsrechter al uitgelekt?

10 januari 2023, 08:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax op 22 januari 2023 zal worden gespeeld mét veiligheidsnetten over de tribunes heen. Met dat nieuws komt RTV Rijnmond dinsdagochtend naar buiten. Daarmee wordt er ingespeeld op de terugkeer van Steven Berghuis, die voor het eerst met fans tegen Feyenoord in De Kuip speelt.

Dat er zulke voorzorgsmaatregelen genomen moeten worden is ergens wel opmerkelijk, aangezien er bij de wedstrijd geen Ajax-supporters aanwezig zijn. Het blijft bovendien niet zonder gevolgen: mogelijk moet door de netten (een gedeelte) van Vak Z leegblijven, waardoor de achterban van de club hoopt op een ander besluit van de club. Ook ESPN heeft er als uitzender bij de wedstrijden last van dat er iets over de vakken hangt.

"Je kan het als club niet maken om vanwege geruchten een vak leeg te houden. Dat is in alle jaren dat we tegen Ajax spelen nog nooit voorgekomen", baalt Kees Lau, voorzitter van supportersvereniging FSV De Feijenoorder. Volgens het doorgaans goed ingevoerde 1908.nl klopt het dat er netten over de tribunes hangen, maar zal Vak Z wel gewoon volzitten tijdens de kraker. 

De koploper van Nederland is echter bang dat er voorwerpen gegooid worden naar Berghuis, die Feyenoord inruilde voor Ajax en voor het eerst met fans terugkeert in De Kuip. Vorig jaar waren er door corona geen fans in het stadion tijdens De Klassieker in Rotterdam. Volgens het regionale medium zal ook Feyenoord snel naar buiten komen met nieuws omtrent deze issue, die al langer speelt.

Lees ookFeyenoord overweegt voorzorgsmaatregel voor terugkeer Berghuis

Scheidsrechter ook al bekend?

Volgens Feyenoord's clubwatcher Mikos Gouka is het ook al bekend dat Danny Makkelie de arbiter wordt tijdens de gigantische Eredivisie-kraker in Rotterdam. Van alle topscheidsrechters in Nederland die mogelijk in aanmerking komen voor het duel, heeft alleen Danny Makkelie deze weken nog geen duel van Ajax of Feyenoord gehad. Het is een ongeschreven regel dat arbiters niet binnen twee weken dezelfde club vragen, waardoor het volgens Gouka vrijwel zeker is dat Makkelie de pikante ontmoeting fluit in De Kuip.

Update: 10.00 uur, Feyenoord bevestigt het bericht

De Rotterdammers hebben via social media laten weten dat de berichtgeving rond de netten klopt. 'Tijdens de Klassieker zal het speelveld aan alle vier de zijdes helaas afgeschermd worden door netten. Alternatieven zijn serieus overwogen, maar er is uiteindelijk gekozen voor het afnetten van het speelveld', staat te lezen op de clubsite. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jammer dat het nodig is. Voor mij als skh is het helaas niks nieuws . Aangezien dat in de europese wedstrkjden al zo is . Maar goed willen we dit stoppen zal de regering een hand moeten helpen en zwaarder straffen . Nu gebeurd er bijna niks

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat zullen die tokkies weer zitten te schuimbekken zeg als Ajax er is … !!! En dan kunnen ze eindelijk berghuis van alles gaan toewensen !! Want daar zitten ze al een tijdje schuimbekkend op te wachten ! Sneu Triest volk 👌🤮

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In die grafkoffer gebeurd dat nooit toch . Trouwens berghuis nog gezien een paar jaar geleden met je eigen tokkies ?!bier gooien etc !!!! Triest volk !!!!

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het zit iig gelukkig niet vol van die schuimbekkende idioten nee zoals in die pisbakkuip ..ziek tokkievolk gewoon jullie 👌🤮

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En het ergste is … jullie hebben het zelf niet eens door hoe gestoord die hele Kuip doet als Ajax er speelt !! En dat zijn dan volwassenen mensen met een gezin vaak … jullie zijn gewoon echt tokkies … niets meer… maar wel nog eerder minder dan dat 👌!! Wees er maar trots op zeg 👌🥳en als zelfs die koempel hier al zegt dat jullie tokkies zijn dat lijkt me toch al genoeg dan 👌😂

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt idd dat het niet vol zit bij jullie 🤣.(lopen altijd weg 🤣) Maar goed joh echte stadiongangers van welke club dan ook (ook die van ajax ) Weten dat je overal tokkies hebt . Jij een ajaxfan die de arena alleen ziet op tv heeft geen enkel idee . Ook voor ajax is geworden omdat het de meeste prijzen heeft . Zodat je je beter voelt als andere . De echte diehard ajacieden (die ik ook ken ) hebben een hekel aan ' fans' zoals jij

Deblauwe
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan wordt het een nederlaag voor Feyenoord. Die vindt altijd wel een manier om ajax te bevoordelen. Als nu ook van Boekel de VAR wordt is het matchfixing duo compleet

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Treurig dat het zo moet met zoiets simpels als een voetbalwedstrijd. En nog steeds zijn clubs en overheid niet in staat om het tuig uit de stadions te houden. Wat een idioterie.

Deblauwe
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan wordt het een nederlaag voor Feyenoord. Die vindt altijd wel een manier om ajax te bevoordelen. Als nu ook van Boekel de VAR wordt is het matchfixing duo compleet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen