Nederlaag met perspectief voor tien Ajacieden

12 maart 2009, 22:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax mag hopen op een plek bij de laatste acht van de UEFA Cup. In Frankrijk leed de ploeg een 2-1 nederlaag tegen Olympique Marseille, waardoor volgende week in eigen stadion een kleine zege volstaat om door te gaan. Ajax speelde in Marseille ruim een helft met tien man, na een rode kaart voor Gregory van der Wiel.

Marco van Basten is niet iemand de kiest voor de weg van de minste weerstand. In aanloop naar de UEFA Cup-wedstrijd tegen Olympique Marseille had de coach zichzelf het leven vrij eenvoudig kunnen maken, door Maarten Stekelenburg aan te wijzen als eerste keeper. Stekelenburg is immers al jarenlang eerste keus en zijn concurrent Kenneth Vermeer zou ongetwijfeld zonder mokken op de bank gaan zitten. Van Basten koos echter voor Vermeer, met als gevolg dat hij Stekelenburgs toekomst bij Ajax, en zijn interlandcarrière, flink in gevaar brengt. Een hard gelag voor de keeper, die afgezien van een paar kleine foutjes toch zelden echte blunders maakt.

Als in zo'n situatie Vermeer een wereldwedstrijd keept, Alderweireld fier overeind blijft en Ajax met 0-2 wint, is Van Basten natuurlijk de beste trainer van de wereld. Maar gebeurt dat niet, dan krijgen de opvallende keuzes van de coach een extra lading. Het zal voor hem dan ook heel zuur zijn geweest, dat Vermeer niet vrijuit ging bij de 1-0 voor Marseille. Een schot van Benoit Cheyrou stuitte weliswaar wat vreemd op, maar toch had de doelman deze bal kunnen hebben.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen