City ontsnapt vanaf elf meter, PSG klopt Braga

19 maart 2009, 23:47   Bijgewerkt: 20 maart 2009, 00:04

Manchester City is met de hakken over de sloot doorgedrongen tot de laatste acht van het UEFA Cup-toernooi. Op bezoek bij Aalborg BK gaf de steenrijke Engelse club een 0-2 voorsprong uit de heenwedstrijd volledig uit handen (2-0), maar in de allesbeslissende strafschoppenreeks trok City alsnog aan het langste eind.

Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor Manchester City, maar in de laatste minuten van de reguliere speeltijd ging het helemaal mis. In de 85ste minuut maakte Shelton de 1-0 voor Aalborg, waarna Jakobsen in blessuretijd vanaf elf meter de gelijkmakende 2-0 binnenschoot. In de verlenging werd vervolgens niet meer gescoord, waarna penalties de beslissing moesten brengen. Daarin scoorden alle spelers van City, terwijl namens de thuisclub Augustinussen en Shelton misten.

Naast Manchester City bereikte ook Paris Saint Germain de laatste acht. De Fransen wonnen in Portugal met 0-1 van Sporting Braga. Dat was precies genoeg om door te gaan, omdat de heenwedstrijd in Parijs in 0-0 geëindigd was. Invaller Guillaume Hoarau kopte tien minuten voor tijd het winnende doelpunt binnen.