Treffer Mathijsen loodst Jols HSV voorbij ManCity

9 april 2009, 22:36   Bijgewerkt: 10 april 2009, 12:51

Hamburger SV is uitstekend begonnen aan het tweeluik met Manchester City in de kwartfinales van de UEFA Cup. De ploeg van Martin Jol won donderdag voor eigen publiek met 3-1 van de steenrijke Engelse club, die in de eerste minuut via Stephen Ireland nog wel op voorsprong kwam. In het restant kantelden Joris Mathijsen, Piotr Trochowski (penalty) en José Paolo Guerrero de score. 

Echter, al na één minuut werd duidelijk dat Jol en HSV zich niet zomaar zouden ontdoen van Manchester City. In de Nordbank Arena, waar Ajax eerder dit seizoen een keurige 1-0 zege boekte, namen de bezoekers vlot de leiding. Vanaf eigen helft opende Ireland op Robinho om vervolgens een sprint van veertig meter af te leggen, de bal terug te krijgen van de Braziliaan en City al na 34 seconden op 0-1 te zetten.

In de achtste minuut wist Given ook zijn hand achter een ingekopte corner van Joris Mathijsen te zetten. Dit deed hij echter met te weinig kracht, waardoor de Nederlander de Noord-Duitsers op gelijke hoogte bracht. Manchester City creëerde beduidend minder kansen dan HSV, hoewel het via Daniel Sturridge dichtbij een nieuwe voorsprong was, maar de Engelse jeugdinternational kopte over.

In het slotkwartier verschafte de volledig vrijstaande Guerrero HSV met het oog op de return een betere uitgangspositie door de 3-1 binnen te schieten, na een voorzet van Trochowski. In de slotfase leek ook Dennis Aogo doel te treffen, maar Given onderscheidde zich eens te meer met een prima redding.

De return is komende donderdag in Manchester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen