Duits en Oekraïens feestje in UEFA Cup

16 april 2009, 22:35   Bijgewerkt: 16 april 2009, 23:06

De finale van de UEFA Cup gaat dit jaar tussen een team uit Duitsland en Oekraïne. Hamburger SV en Werder Bremen plaatsten zich donderdag voor de ene halve finale, terwijl in de andere halve eindstrijd verrassend Dinamo Kiev en Shakhtar Donetsk tegenover elkaar staan. Manchester City, Olympique Marseille, Udinese en Paris Saint Germain sneuvelden in de kwartfinale.

Hamburger SV

Hamburger SV, met Martin Jol op de bank, had op papier de zwaarste opponent. De Duitsers stonden tegenover Manchester City, de ploeg die door alle bookmakers gezien werd als grote favoriet voor de UEFA Cup-zege. In Duitsland legde Hamburger SV vorige week echter al een stevig fundament (3-1) en dat bleek voldoende om in Engeland overeind te blijven. Manchester City won weliswaar met 2-1, maar kwam zodoende dus één doelpunt tekort om een verlenging af te dwingen.

Gravgaard Caicedo

Gravgaard Caicedo

Werder Bremen

Ook Werder Bremen kreeg de halve finaleplaats niet cadeau. De streekgenoot van Hamburger SV reisde met een 3-1 voorsprong naar Italië voor de return tegen Udinese, maar deze score was na 45 minuten al weggepoetst. Mede dankzij twee goals van Quagliarella stond het bij rust al 3-1 voor de Italianen. Na de pauze besliste Werder de tweestrijd echter door goals van Diego en Pizarro. Tussendoor miste uitblinker Diego ook nog een, gemakkelijk gegeven, penalty.

Shakhtar Donetsk

{image[264602][left-half][]}Olympique Marseille, de ploeg die eerder in het toernooi Ajax en FC Twente uitschakelde, vond in de kwartfinale haar Waterloo. Vorige week ging de ploeg van coach Eric Gerets al met 2-0 onderuit bij Shakhtar Donetsk en toen Fernandinho in Frankrijk vroeg in de wedstrijd voor 0-1 zorgde, was de tweestrijd definitief beslist. Uiteindelijk werd het in het Vélodrome nog 1-2. Ben Arfa scoorde voor Marseille, Luiz Adriano maakte de winnende voor Shakhtar.

Dinamo Kiev

Eerder op de dag won Dinamo Kiev het eerste Oekraïens/ Franse duel van de avond al in Oost-Europees voordeel. In eigen stadion won Dinamo met 3-0 van Paris Saint Germain, vooral dankzij geblunder van PSG-keeper Landreau. De ervaren doelman sloeg het tweede doelpunt in eigen doel en ging ook bij het derde Oekraïense doelpunt hopeloos in de fout. In Parijs speelden beide teams eerder 0-0 met gelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen