Dinamo kan overwicht niet uitbuiten tegen Shaktar

30 april 2009, 20:19   Bijgewerkt: 1 mei 2009, 02:07

Het Oekraïens onderonsje in de halve finales van de UEFA Cup tussen Dinamo Kiev en Shaktar Donetsk heeft geen winnaar opgeleverd. In het hoofdstedelijke Lobanovsky Stadion hielden beide elftallen, waarvoor het de eerste keer is dat zij tot de halve eindstrijd van het Europese bekertoernooi zijn gereikt, elkaar op 1-1. De return volgt over zeven dagen in Donetsk.

In de beginfase had Dinamo het beste van het spel, maar tot uitgespeelde kansen leidde het overwicht niet. Wel schoot Oleksandr Aliyev een vrije trap over en even later was Artem Milevskiy dichtbij de openingstreffer, maar zijn poging vanaf de rand van het penaltygebied ging rakelings naast.

De pegels van de Dinamo-spelers troffen geen doel, maar Shaktar ontwaakte niet uit zijn slaap na de waarschuwingsschoten. Daarvoor kreeg het na ongeveer een kwart wedstrijd de rekening gepresenteerd toen Dmytro Chygrynskiy een vrije trap van de sterk spelende Aliyev ongelukkig achter zijn eigen keeper tikte.

Pas na een half uur lieten de bezoekers hun eerste wapenfeiten zien, maar Dinamo-sluitpost Stanislav Bogush lag tweemaal op de juiste plaats en voorkwam zodoende dat Fernandinho en Luiz Adriano konden scoren. In de slotseconde van de eerste helft, die werd gedomineerd door de thuisclub, leek de 2-0 in de maak, maar een afstandsschot van Correa spatte via een verdediger uiteen op de paal. Daardoor bleef de dominantie van Dinamo slechts uitgedrukt in 1-0 bij rust.

Na de onderbreking zat Donetsk beduidend beter in de wedstrijd, desondanks was de eerste kans opnieuw voor de hoofdstedelingen. Milevskiy had het vizier echter opnieuw niet op scherp staan en kopte een vrije trap van Aliyev in geheel vrijstaande positie over. Aliyev had zelf eveneens een goede kans op de 2-0, maar zijn van richting veranderde schot zeilde net naast het doel van Andriy Pyatov.

Aan de andere kant werd de trekker wel succesvol overgehaald. Met nog ruim twintig minuten voor de boeg maakte Fernandinho gelijk door een voorzet van invaller Willian binnen te werken. In de slotfase, waarin een deel van de lichtinstallatie het kortstondig begaf, gingen beide ploegen voor de winst. Treffers vielen er niet meer te genieten, al was Aliyev wel dichtbij. Pyatov reageerde echter alert op zijn inzet.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!