Dolblije Lucescu: "Shakhtar terechte winnaar"

Koen Freriks
21 mei 2009, 10:18   Bijgewerkt: 21 mei 2009, 13:59

Shakhtar Donetsk is de terechte winnaar van de UEFA Cup. Dat vindt Mircea Lucescu, de trainer van de vermogende club uit Oekraïne, tenminste. "Shakhtar Donetsk was vandaag in mijn ogen de beste ploeg en dus zijn we de terechte winnaar van de UEFA Cup", vindt de Roemeen.

De Roemeense oefenmeester bedankte na afloop van de gewonnen finale tegen Werder Bremen (2-1) ieder die een aandeel heeft gehad in het succes van Shakhtar. "Ik moet iedereen bedanken, van de spelers tot de voorzitter. Ik ben zeer gelukkig."

Lucescu won in 2000 met Galatasaray de Europese Supercup. Woensdag in Istanbul veroverde hij de tweede Europese hoofdprijs uit zijn carrière. "We hebben een dappere tegenstanders verslagen die Italiaanse topteams als AC Milan en Udinese heeft uitgeschakeld op weg naar de finale. Shakhtar Donetsk was vandaag in mijn ogen de beste ploeg en dus zijn we de terechte winnaar van de UEFA Cup", jubelde de 63-jarige coach.

Thomas Schaaf, zijn collega bij Werder Bremen, concludeerde eveneens dat de ploeg uit Oekraïne de terechte winnaar is van de laatste editie van de UEFA Cup. "We gaven Shakhtar teveel ruimte en verloren teveel ballen. Bij deze feliciteer ik Shakhtar met de zege, zij waren de beste ploeg vanavond."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen