Succes voor De Jong en Heitinga in FA Cup

2 januari 2010 – Nigel de Jong heeft met Manchester City de vierde ronde van de FA Cup bereikt. De formatie van trainer Roberto Mancini won zaterdag bij Middlesbrough: 0-1. Benjani Mwaruwari scoorde vlak voor rust het enige doelpunt. De Jong begon in de basiself en werd halverwege vervangen door Carlos Tevez.

Het Everton van basispeler John Heitinga versloeg League One-formatie Carlisle United met 3-1. James Vaughan (Everton) en Kevan Hurst (Carlisle) scoorden voor de pauze. Pas in de slotfase bezorgden Tim Cahill en Leighton Baines (penalty) de thuisclub het ticket voor de volgende ronde.

Tottenham Hotpsur had voor eigen publiek geen enkel probleem met Peterborough United. De Londense ploeg won met 4-0 van de tweedeklasser. Niko Krancjar was met twee treffers de man van de wedstrijd. Jeremain Defoe en Robbie Keane, vanaf de penaltystip, maakten de andere doelpunten.

Aston Villa schoof Blackburn Rovers met 3-1 opzij. Nathan Delfouneso, Carlos Cuéllar en John Carew scoorden voor de thuisclub. Nikola Kalinic deed bij 2-0 nog iets terug namens Blackburn. Op eigen veld had Fulham de nodige moeite met Swindon Town: 1-0. Bobby Zamora tekende voor de enige goal.

Sunderland versloeg Barrow met duidelijke cijfers: 3-0. Manchester United-huurling Frazier Campbell nam twee treffers voor zijn rekening. Het andere doelpunt was van Steed Malbranque. Premier League-clubs Birmingham City (0-0 tegen Nottingham Forest) en Portsmouth (1-1 tegen Coventry City) moeten op herhaling.

Eredivisie

gerelateerd