WK-weblog: eindelijk, een relletje bij Oranje

29 juni 2010, 11:00

Tijdens een groot, lang toernooi gebeurt altijd wel iets in een selectie. Altijd is er wel een relletje, ruzie of iets anders dat voor ophef zorgt. Dit WK was er nog helemaal niets bij Oranje, op de nietszeggende 'twitteraffaire' van Eljero Elia na.

Maar na vier wedstrijden is er nu eindelijk iets van commotie. De aanstichter: Robin van Persie. Hij werd in de slotfase van de wedstrijd tegen Slowakije naar de kant gehaald en was daar niet blij mee. Hij liep mopperend naar de lijn, riep wat dingen naar de bondscoach en ging verongelijkt op de bank zitten. “Je had Wesley moeten wisselen”, zou hij volgens liplezers gezegd hebben tegen de bondscoach.

Van Persie zelf was na de wedstrijd zijn teleurstelling nog niet kwijt. Waar de andere spelers vrolijk door de mixed zone, de ruimte waar journalisten de kans hebben om met de internationals te praten, liepen, stond de spits er een beetje chagrijnig bij. “Welk gevoel bij mij overheerst na deze wedstrijd? Euhm. Goede vraag”, stamelde hij. Wat volgde was een relaas waarom hij vond dat hij had moeten blijven staan. “Er kwam meer ruimte, dat voelde ik. Ik wilde heel graag scoren en schrok een beetje dat de trainer me er, juist op dat moment, uit haalde.”

Ervaringsdeskundige Arjen Robben, die dit seizoen op eenzelfde manier reageerde na zijn wissel in de Champions League-wedstrijd tegen Lyon, vond het allemaal niet zo veel voorstellen. “Laten we hier nou geen ophef over maken. Ik begrijp die reactie van Robin wel, dat komt voort uit emotie”, nam hij het op voor zijn teamgenoot.

Emotie of niet, heel Nederland is nu in de ban van de wissel. Bij gebrek aan beter, worden nu dit soort dingen naar voren geschoven als de belangrijkste problemen van Oranje. Als dit de belangrijkste problemen zijn, valt het allemaal wel mee.

Roland Mather

Hoofdredacteur FCUpdate.nl

Volg mij tijdens het WK op Twitter!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen