Ajax op rozen na ruime winst op Dinamo

2 november 2011, 22:34   Bijgewerkt: 3 november 2011, 01:39

Ajax zit na vier Champions League-speeldagen in een zetel. De ploeg van coach Frank de Boer won woensdag in de eigen ArenA overtuigend van Dinamo Zagreb (4-0) en is daardoor verzekerd van minimaal de derde plaats in de poule. Het kan zelfs over drie weken, uit bij Lyon, de tweede plaats veiligstellen en daarmee de eerste Nederlandse ploeg sinds vijf jaar worden die de achtste finale van de CL haalt.

De strijd om de tweede plaats in de poule gaat tussen Ajax en Lyon. Real Madrid bewees Ajax woensdag een goede dienst door te winnen in Frankrijk en hierdoor hebben de Amsterdammers nu een gat van drie punten geslagen. Een zege, maar ook een doelpuntrijk gelijkspel, in Frankrijk helpt Ajax nu naar de volgende ronde.

De partij was na een minuut of 25 al beslist. De 1-0 kwam op naam van Gregory van der Wiel, die de bal na een kunstig hakje van Christian Eriksen in het dak van het doel jaagde. Van der Wiel, de laatst weken het mikpunt van kritiek van de Amsterdamse aanhang, vierde de treffer ingetogen. Even een vuistje, meer niet. Het gaf aan dat de kritiek van de eigen aanhang hem niet in de koude kleren was gaan zitten.

Een 4-0 overwinning en een nederlaag van Lyon tegen Real Madrid: veel beter had de avond van Ajax niet kunnen zijn. Europese overwintering is veiliggesteld, nu is alleen nog de vraag in welk toernooi. Sinds PSV in het seizoen 2006/ 2007 lukte het geen enkele Nederlandse ploeg meer om de achtste finale van de Champions League te halen. Ajax heeft twee kansen om daar verandering in te brengen. De eerste kans is over drie weken, uit bij Lyon. Het kan een mooie winter worden voor Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen