Van der Wiel neemt revanche: "Voelt heerlijk"

3 november 2011, 01:30   Bijgewerkt: 3 november 2011, 09:52

Heel Ajax beleefde tegen Dinamo Zagreb een glorieavond, maar vooral Gregory van der Wiel zal de wedstrijd niet snel vergeten. Anderhalve week nadat hij uitgefloten en uitgejoeld werd door de eigen aanhang, stond hij met een goal en een assist aan de basis van de 4-0 zege. Hij werd prompt verkozen tot man van de wedstrijd.

Met een grijns van oor tot oor stond Van der Wiel na afloop van het duel de verzamelde media te woord. De rechtsback, die zaterdag tegen Roda JC nog op de bank moest beginnen, nam uitgebreid de tijd om zijn verhaal te doen. "Het is duidelijk dat ik een mindere periode achter de rug heb", zei hij tegen FCUpdate.nl. "Deze wedstrijd is voor mij een teken dat ik weer op de goede weg ben. Ik sta hier met een heerlijk gevoel."

Door zijn vormdip en de reacties van het publiek leerde Van der Wiel de afgelopen periode een andere kant van het profleven kennen. "Een carrière gaat niet over rozen, heb ik gemerkt", lacht hij. "Voor mij was het nieuw, ook om op de bank te zitten. De afgelopen jaren heb ik eigenlijk altijd alles gespeeld. Maar ik denk dat het goed was dat ik tegen Roda JC niet speelde. Daardoor was ik topfit voor deze wedstrijd."

Tegen Dinamo zat Van der Wiel meteen lekker in zijn spel. "Al in de eerste minuut kon ik oprukken en sleepte ik er een corner uit. Dat helpt, daar krijg je vertrouwen van."

Het gevolg: Van der Wiel oogde bevrijd, verzorgde nog de assist voor de 3-0 en werd verkozen tot man van der wedstrijd. Het leverde hem een staande ovatie van het publiek op. "Anderhalve week geleden werd ik uitgefloten, nu toegejuicht. Ach ja. Zo zit de voetballerij in elkaar", glimlacht Van der Wiel. "Ik hoop die mindere periode nu achter me gelaten te hebben. Dit was in ieder geval een heerlijke avond. Voor mij, maar vooral ook voor de hele club. We staan er goed voor in de Champions League."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen