Chelsea heeft Essien nog altijd niet binnen

Ger
29 juli 2005, 15:32

Olympique Lyon heeft een nieuw bod geweigerd van Chelsea op middenvelder Michael Essien. De Franse kampioen wees een bedrag af van circa 30,5 miljoen euro. Jean-Michel Aulas, de president van Lyon, liet weten dat Essien pas vertrekt als Chelsea 45 miljoen euro én een speler naar Frankrijk stuurt.

Essien zelf ziet een overstap naar Stamford Bridge wel zitten. De 22-jarige Ghanees zei "erop te rekenen" dat de clubs eruit komen, maar het gat tussen vraag en aanbod lijkt vooralsnog onoverbrugbaar. Aulas lijkt geenszins van plan om het prijskaartje te verlagen. "Michael heeft een waarde tussen de 45 en 50 miljoen euro", liet de voorzitter optekenen in de Franse media. "En doordat we al zo dicht tegen de start van het seizoen aanzitten, dient een vertrek van Essien daarnaast opgevangen te worden door een speler van Chelsea."

De Engelse kampioen zal aan het begin van de volgende week een laatste poging wagen om Essien alsnog los te weken. Chelsea's suikeroom Roman Abramovich zal dan persoonlijk langsgaan bij Aulas in Zuid-Frankrijk. De voorzitter van Lyon laat alvast weten dat Chelsea geen hoge verwachtingen moet hebben van dat onderhoud. "De manier waarop ze Essien naar Londen proberen te lokken, bevalt me allerminst", aldus Aulas. "Hun coach Jose Mourinho heeft Michael al ongeoorloofd via de telefoon warm proberen te maken voor een overstap. Hij zou juist met mij moeten overleggen. Chelsea dient Franse clubs niet als domoren te beschouwen."

Peter Kenyon, de technisch manager van Chelsea, zegt te willen wachten tot de laatste dag van de transferperiode om Essien binnen te halen. Mourinho is ongeduldiger: "Ik wil snel weten of de transfer doorgaat of niet. Als Essien komt zou dat mooi zijn - als hij niet komt is het geen drama. Met Essien erbij zijn we in iedere linie versterkt. Maar zonder hem hebben we nog steeds een goed team."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen