Eredivisieclubs niet langs Duitse opponenten

31 juli 2005, 03:30

Dat Duitse tegenstanders nog altijd moeilijk te kloppen zijn, hebben diverse Nederlandse eredivisieclubs zaterdag ondervonden. SC Heerenveen, AZ en NEC gingen onderuit tegen Duitse ploegen, terwijl FC Twente als enige een gelijkspel in de wacht wist te slepen.

Vooral de nederlaag van AZ was opvallend. Het team van coach Louis van Gaal ging met 3-1 onderuit tegen MSV Duisburg, dat afgelopen seizoen nog als tweede eindigde in de tweede Bundesliga. Ahanfouf scoorde tweemaal voor de Duitsers, terwijl Buskermolen als enige Alkmaarder het net wist te vinden.

Ook de nederlaag van NEC was smadelijk. De Nijmeegse ploeg verloor met 4-0 van VfL Bochum. De Duitse ploeg, die afgelopen seizoen degradeerde uit de eerste Bundesliga, opende al na 1 minuut de score toen de Braziliaan China doelman Babos passeerde. In de slotfase van de wedstrijd maakten diezelfde Braziliaan en zijn landgenoot Edu (2x) de eindstand compleet.

SC Heerenveen leed tegen Arminia Bielefeld een kleine nederlaag. Door een goal van Porcello verloor de ploeg van Gertjan Verbeek nipt met 1-0. FC Twente was de enige ploeg die er in slaagde om een gelijkspel af te dwingen tegen een Duitse tegenstander. Een doelpunt van Jason Culina was net niet genoeg voor de winst tegen Hannover '96: 1-1.

Overigens leed ook UEFA Cup-deelnemer Willem II een oefennederlaag. De Tilburgers kregen met 1-2 klop van het Spaanse Celta de Vigo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen