Afellay wil vooral fit blijven

3 augustus 2005, 17:00

EXCLUSIEF- Het voorjaar van 2004 leek het voorjaar te worden van Ibrahim Afellay. De Utrechter maakte indruk met zijn dynamische spel bij PSV en kreeg van Foppe de Haan een belangrijke rol binnen het Nederlands elftal onder 20 jaar tijdens het wereldkampioenschap. Het mocht echter niet zo zijn. Afellay raakte geblesseerd tegen Benin en zag zijn droom vervliegen. FCUpdate.nl-verslaggever Roland Mather zocht de 19-jarige middenvelder op en vroeg hem naar het verloop van zijn herstel.   

Ibrahim, hoe gaat het nu met je?   

Ja, wel goed. Ik heb deze week voor het eerst weer voluit met de groep mee kunnen trainen. Ik ben in elk geval pijnvrij en dat is voor mij het belangrijkste.   

Kan je nog eens uitleggen wat er precies gebeurde in de wedstrijd tegen Benin? 

Ik kreeg tijdens de wedstrijd al een paar tikken op mijn enkel. Op een gegeven moment ging ik vervolgens de lucht in en toen ik neerkwam ging ik er vol doorheen. Het voelde alsof ik gewoon naast mijn voet kwam te staan. Ik probeerde nog op te staan, maar ik merkte dat ik er gewoon niet meer op kon leunen.

Wat voor blessure had je precies?   

Ik bleek een ingescheurde enkelband te hebben. De schade viel dus achteraf nog mee, zeker gezien de beelden op de televisie. Na een paar dagen kon ik alweer vrij normaal lopen, dus wat dat betreft is het gelukkig meegevallen.   

Wanneer verwacht je weer helemaal wedstrijdfit te zijn?   

Ik heb vorige week tegen Mönchengladbach voor het eerst weer twintig minuten gespeeld. Dat ging goed. Ik had geen pijn, geen last, helemaal niks. Het is voor mij heel belangrijk dat ik weer zonder pijn kan voetballen. De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal is waarschijnlijk wel haalbaar voor mij. Het is natuurlijk altijd afwachten of je speelt, maar hopelijk kan ik erbij zijn. 

Heb je met Hiddink gesproken over je rol binnen PSV komend seizoen?   

Ja, ik weet wel ongeveer wat hij met me van plan is. Ik heb zelf natuurlijk ook wel een bepaald beeld over komend seizoen, maar voor mij is het vooral zaak om goed mijn best te doen. Ik ga het onderste uit de kan halen en wat komt, komt dan wel.   

Heb je voor jezelf ook bepaalde doelstellingen?   

Ik heb eigenlijk maar één doelstelling en dat is om te zorgen dat ik fit blijf. Dat vind ik echt heel belangrijk. Het is echt mijn droom dat ik fit blijf. Ik wil gewoon lekker voetballen.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen