Chelsea verovert Charity Shield

7 augustus 2005, 18:47

Chelsea is in het nieuwe seizoen doorgegaan met hetgeen waar het vorig seizoen zo goed in was, namelijk met winnen. De ploeg van coach José Mourinho veroverde zaterdag ten koste van FA Cup-winnaar Arsenal de Charity Shield, de Engelse equivalent van de Johan Cruijffschaal. Didier Drogba was met twee goals de grote man bij Chelsea.

Al na acht minuten zat Chelsea op rozen, toen Drogba voor de eerste maal Arsenal-doelman Jens Lehmann passeerde. Vlak na rust leek diezelfde Ivoriaan met zijn tweede goal van de dag de wedstrijd op slot te gooien, maar even later bracht het Spaanse talent Cesc Fabregas de spanning terug in de wedstrijd: 1-2. Hoewel Arsenal nog op zoek ging naar de gelijkmaker, hield Chelsea in het restant van de wedstrijd stand. 

Bij Arsenal stond Dennis Bergkamp in de basis. Na 45 minuten werd hij vervangen door een andere Nederlander, Robin van Persie. Bij Chelsea stond Arjen Robben aan de aftrap, maar ook hij haalde het eindsignaal niet. Na 69 minuten wisselde Mourinho hem voor aanwinst Shaun Wright-Phillips.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen