Everton boos op scheidsrechter Collina

Ger
25 augustus 2005, 12:21

Trainer David Moyes van Everton is niet te spreken over scheidsrechter Pierluigi Collina. De Italiaan floot woensdagavond de ontmoeting tussen Everton en Villarreal in de derde voorronde van de Champions League. Het elftal van Moyes ging met 2-1 onderuit in Spanje, en kan daardoor het hoofdtoernooi vergeten. Everton verloor de eerste wedstrijd ook al, met exact dezelfde cijfers. Moyes zoekt de reden van de uitschakeling gedeeltelijk bij Collina: "Hij floot de hele avond in ons nadeel."      

De thuisploeg nam in eigen huis een voorsprong door Juan Pablo Sorin, waarna Mikel Arteta via een fraaie vrije trap de gelijkmaker produceerde. Tot woede van Everton keurde Collina diep in de tweede helft een rake kopbal van Duncan Ferguson af. Met een 2-1 voorsprong zou de Engelse club een verlenging afgedwongen hebben. "Ik had gehoord dat Europese scheidsrechters hetzelfde zouden fluiten als Engelse, maar dat was niet het geval", aldus de teleurgestelde Moyes.  

De spelers valt volgens Moyes niets te verwijten. "Ik ben trots op mijn elftal", laat hij weten. "We balen van de uitschakeling, maar we moeten niet vergeten dat het een grote prestatie was om de voorronde te bereiken. We gaan nu door naar de UEFA Cup en daar zouden we een jaar geleden voor getekend hebben."

 

David Weir, de aanvoerder van Everton, voegt toe: "Volgens mij was het een zuivere goal. De beslissing van de scheidsrechter heeft de wedstrijd een vervelende wending gegeven. We zijn verbolgen, maar we moeten ook weer vooruit kijken. Aankomend weekeinde wacht Fulham in de competitie."

Diego Forlan, spits van Villarreal, gaf naderhand toe dat de beslissing van Collina zijn ploeg bijzonder goed uitkwam. "We wisten dat het een lastige wedstrijd zou worden, maar ik kon niet zien wat er gebeurde bij de afgekeurde goal. Misschien duwde er iemand."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen