Everton in de markt voor Baros

Ger
2 augustus 2005, 17:34

Volgens Engelse media heeft Everton zijn zinnen gezet op Milan Baros, de spits van aartsrivaal Liverpool. De Tjechische international is bij Everton in beeld gekomen nadat eerste keus Andy Johnson liet weten liever bij Crystal Palace te blijven.    

"We bekijken momenteel verschillende opties, en daarvan is Baros er eentje", laat technisch manager Keith Wyness van Everton weten. Eerder stond de 23-jarige Baros in de belangstelling van Schalke 04, maar de Duitse club haakte af vanwege de te hoge transfersom.  

Baros is dit seizoen door Liverpool nog niet ingezet in de voorronde van de Champions League. De Tjech is zodoende voor Europese topclubs interessant omdat hij zonder problemen voor zijn nieuwe werkgever kan uitkomen in de Europese topcompetitie. Liverpool-trainer Rafael Benitez zou Baros eigenlijk op Anfield willen houden, maar de club laat de aanvaller liever gaan voor een goede prijs.   

Voor Everton start het seizoen in de Champions League op dinsdag 9 augustus. Op het eigen Goodison Park speelt de Engelse formatie dan in de derde voorronde tegen Villarreal, de nieuwe club van Jan Kromkamp. Als Everton al in die wedstrijd Baros wil laten debuteren, moet de aanvaller uiterlijk aanstaande donderdag vastgelegd worden.      

Naast Everton hengelen ook Aston Villa en Monaco naar de diensten van Baros. Een vertrek lijkt dus aanstaande, ook doordat de voorhoede van Liverpool al uitpuilt met spitsen als Fernando Morientes, Djibril Cissé, Peter Crouch en Anthony Le Tallec.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen