Exclusief interview met André Ooijer

2 augustus 2005, 08:00

André Ooijer heeft een roerige zomer achter de rug. Genua en Schalke 04 toonden interesse in de 31-jarige verdediger en volgens verschillende media zou hij PSV gaan verlaten. De Amsterdammer bleef echter, waardoor hij komend seizoen voor het negende jaar op rij de kleuren van PSV zal verdedigen. Reden genoeg voor FCUpdate-verslaggever Roland Mather om eens op zoek te gaan naar de waarheid achter de transfergeruchten.   

André Ooijer, er zijn veel geruchten geweest over jouw toekomst. Genua en Schalke 04 waren in beeld, maar welke club is er nou precies concreet geweest?  

Concreet is eigenlijk alles geweest. Er is alleen te veel geschreven in bepaalde media, waardoor ik al ongeveer in Genua en Duitsland zou wonen. Dat is allemaal niet waar. Ik denk dat als je een seizoen draait zoals vorig jaar, waarin je het kampioenschap en de beker wint en de halve finale van de Champions League haalt, dat het dan logisch is dat veel clubs interesse hebben. Maar de verhalen dat ik weg wil, komen niet bij mij vandaan. Ik wil namelijk helemaal niet weg.  

Het is dus zo dat jij niet weg hoefde, maar dat de clubs zich bij PSV voor jou kwamen melden?     

Ja. Als andere clubs interesse hebben staat het ze altijd vrij om naar PSV te gaan en zich te melden. De clubs kwamen bij PSV uit om mij te halen. Daar zijn vervolgens gesprekken over geweest, maar meer ook niet.

 

Was een transfer dan helemaal niet aan de orde voor jou?     

Ach, ik ben 31 jaar en ik zou graag nog een keer in een buitenlandse competitie spelen. Ik zou dit echter alleen doen als het echt mooi is en als de voorwaarden allemaal kloppen. Anders niet, want ik heb het hier veel te goed naar mijn zin. Daarvoor is de club PSV mij veel te dierbaar. Bovendien zijn de clubs er met PSV zover ik weet nooit uitgekomen, maar daarvoor moet je bij de club zijn. Hierdoor is een transfer voor mij nooit echt aan de orde geweest.   

Komend seizoen speel je dus gewoon bij PSV.       

Ja, en ik denk dat we weer een heel goed elftal kunnen krijgen. De situatie is natuurlijk wel wat anders dan vorig jaar. Zoals de trainer ook zei waren we vorig seizoen op jacht naar van alles en dit jaar zijn de ploegen op jacht naar ons. Dat is wel een wezenlijk verschil, ook in benadering van de andere clubs naar ons toe.   

Eén van de spelers die niet gebleven is, is Ji-Sung Park. Ben je verbaasd over zijn transfer naar Manchester United?     

Nee, voor mij zat een transfer van hem er ook aan te komen. Als je ziet hoe goed die jongen bezig was, hoe hij zich ontwikkeld heeft en hoe hij vorig jaar gedraaid heeft, denk ik dat zo'n jongen een transfer naar een topclub als Manchester United verdient. Hij is op zo'n moment echt niet te houden voor PSV. Laten we eerlijk zijn, als Manchester United voor iemand komt als Ji-Sung Park, heeft hij alle recht om daar naartoe te gaan, denk ik.     

Hoe belangrijk is het voor PSV dat een aantal andere belangrijke spelers, zoals bijvoorbeeld Alex, gebleven zijn?     

Dat is natuurlijk heel belangrijk, net zoals het belangrijk is dat ook Lee gebleven is en andere spelers gebleven zijn. Ik denk dat het ook heel belangrijk is dat je, als je bijvoorbeeld zo'n Kalou pakt, hoort dat spelers graag voor PSV wil spelen. Zo'n jongen zou natuurlijk een geweldige versterking zijn.   

Het succes van PSV van vorig seizoen werkt dus ook door in het imago van de clubs naar spelers toe?     

Absoluut, dat hoor je ook in het buitenland en van andere clubs. Je hoort overal dat we een grote indruk hebben achtergelaten in Europa en wereldwijd naar de andere clubs toe.   

Terug naar je eigen situatie, wat zijn jouw eigen verwachtingen voor komend seizoen?     

Ik zal waarschijnlijk weer rechtsback of centraal achterin gaan spelen, dat is een beetje afhankelijk van wie er eventueel wegvalt en wie niet. Zoals het er nu naar uitziet, zal ik in elk geval rechtsback gaan spelen.   

Na dit seizoen staat het WK op het programma. De laatste eindtoernooien viel je vaak net buiten de uiteindelijke selectie, is het halen van het WK voor jou ook een doelstelling dit seizoen?     

'Tuurlijk, er komt een WK en daar wil je naar toe. Ik wil eerst gewoon bij PSV lekker spelen en dat is het belangrijkste op dit moment. Wanneer dat allemaal goed gaat, komt de rest vanzelf.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen