Liverpool door, Celtic komt net tekort

3 augustus 2005, 03:00

Slechts één doelpunt was het verschil tussen een historische prestatie en een koude douche. Celtic won dinsdagavond weliswaar met 4-0 van Artmedia Bratislava, maar het was niet genoeg om de derde voorronde van de Champions League te behalen. Het uitduel was immers 5-0 geworden voor de Slowaken. Liverpool haalde de derde voorronde wel. De titelverdediger ontdeed zich eenvoudig van FBK Kaunas.

Na de kansloze 5-0 nederlaag in Bratislava gaf niemand meer een stuiver om de kansen van Celtic. De Schotse ploeg toonde in eigen huis echter karakter. Al na een kwart wedstrijd zette Thompson zijn ploeg op voorsprong, waarna het publiek er eens goed voor ging zitten. Toen Hartson er nog voor rust 2-0 van maakte, keerde het geloof in een historische prestatie terug in de Schotse harten.

Ook in de tweede helft was Celtic veel te sterk voor de Slowaken. McManus zorgde al in de 54ste minuut voor de derde treffer, maar het vierde doelpunt bleef te lang uit. Pas een kleine tien minuten voor tijd zette Beattie de 4-0 op het scorebord. In deze laatste tien minuten zette Celtic vervolgens alles op alles, maar Bratislava hield stand in de Schotse heksenketel. Hierdoor zal niet Celtic, maar Artmedia Bratislava volgende week deelnemen aan de derde voorronde voor de Champions League.

Overigens zorgde Liverpool voor een pleister op de Britse wonden door eenvoudig de derde voorronde van de Champions League te bereiken. De titelverdediger won met 2-0 van FBK Kaunas, nadat eerder de uitwedstrijd al met 3-1 gewonnen was. Steven Gerrard en Djibril Cissé maakte dinsdagavond de doelpunten voor Liverpool, waar Boudewijn Zenden negentig minuten lang in het veld stond.