NAC pakt onverdiende zege tegen Willem II

Ger
19 augustus 2005, 22:45

In een uiterst povere Brabantse derby heeft NAC de winst gepakt tegen Willem II. Invaller Johan Vonlanthen scoorde de enige treffer. Bij de thuisploeg viel publiekslieveling Pierre van Hooijdonk uit met een ribblessure.

NAC-trainer Ton Lokhoff had in het doel Arno van Zwam opgesteld in plaats van Davy Schollen. De Belgische doelman had nog een basisplaats in het competitieduel met Feyenoord, maar maakte in Rotterdam geen betrouwbare indruk. Ook in de voorbereiding bleek Schollen geen zekere sluitpost.

Beide Brabantse ploegen speelden in Breda een bijzonder matige partij. De eerste kans viel pas na 35 minuten te noteren. Willem II-aanvaller Kevin Bobson schoot de bal tegen Van Zwam, na een goede voorzet van Albert van der Haar. Een minuut later kreeg Tom Caluwé zowaar ook een kans, maar hij wist via twee pogingen het net niet te vinden.

In de eerste helft kreeg NAC welgeteld één kans. Uit een hoge bal van Tony Vidmar kopte Sander van Gessel van dichtbij naast het doel. Willem II kreeg voor de rust nog een laatste mogelijkheid, maar opnieuw Caluwé zag zijn volley door Van Zwam weggebokst worden.

Scheidsrechter Roelof Luinge legde het spel in de eerste helft een aantal malen stil vanwege blessures. Frank van Mosselveld kwam er het slechts vanaf. De verdediger van Willem II verliet het veld met een enkelblessure. Hij werd vervangen door Frank van der Struijk.

Slechts vijf minuten na de rust moest ook Pierre van Hooijdonk noodgedwongen naar de kant. Al in de tweede minuut liep hij een ribblessure op na een botsing met doelman Oscar Moens. Lokhoff stuurde Zwitsers international Johan Vonlanthen voor Van Hooijdonk binnen de lijnen.

Achteraf bleek het een gouden wissel. Waar Willem II ook in de tweede helft de grootste kansen kreeg - Ceesay raakte vanaf vijftien meter nog de lat - scoorde Vonlanthen voor de thuisploeg. De PSV-huurling sneed vanaf de linkerflank naar binnen en krulde de bal fraai in de verre hoek.

De zege was onverdiend. NAC en Willem II schotelden het publiek een slechte partij voor, maar de Tilburgers dwongen de beste kansen af. Alsof het puntenverlies nog niet genoeg was, trakteerde Luinge aanvaller Bobson ook nog eens op zijn tweede gele kaart van de avond.   

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen