Nathan Coe blij met bondscoach Hiddink

2 augustus 2005, 12:00

Een relatief onbekende naam in de selectie van PSV is die van derde doelman Nathan Coe. De Australiër kwam in de zomer van 2004 over van Internazionale maar kwam tot dusver niet aan spelen toe in Eindhoven. FCUpdate.nl-verslaggever Roland Mather zocht de 21-jarige doelman op en vroeg hem naar zijn mening over de aanstelling van Guus Hiddink als Australische bondscoach voor het wereldkampioenschap in Duitsland.

Nathan Coe, wat vind je van het feit dat jouw trainer Guus Hiddink tijdens het komende WK, indien Australië zich kwalificeert, de bondscoach zal zijn van jouw vaderland?

Ik denk dat dit voor Australië een heel goede zaak is. We zijn al 31 jaar niet op een WK geweest, maar de staat van dienst van Hiddink spreekt voor zich. Hij heeft overal succes behaald dus het kan voor Australië alleen maar positief uitpakken dat hij bondscoach wordt.

Hoe populair is voetbal eigenlijk in Australië?

Voetbal is ontzettend populair bij kinderen. Bijna iedereen voetbalt op jonge leeftijd, maar naarmate de mensen ouder worden gaan ze steeds minder voetballen. Mensen kiezen dan liever voor een andere sport, zoals rugby. Voetbal leeft dus vooral bij kinderen, niet echt bij volwassenen.

Hoe is het toch mogelijk dat een land als Australië vrijwel nooit van de partij is bij een wereldkampioenschap? 

Tsja, dat heeft waarschijnlijk toch wat met kwaliteit te maken. Aan de andere kant hebben we het ook zelf laten liggen. Een aantal jaar geleden speelden we een beslissingswedstrijd tegen Iran, die hadden we natuurlijk moeten winnen. Voor het vorige wereldkampioenschap verloren we de play-off tegen Uruguay. Uruguay is natuurlijk een zware tegenstander, maar als je zulke wedstrijden niet wint heb je ook weinig te zoeken op een wereldkampioenschap.

Is het voor Australië belangrijk dat het vanaf het volgende wereldkampioenschap deel uitmaakt van de Aziatische kwalificatiepoule in plaats van de Oceanische?

Ja, dat is absoluut een goede zaak. We maken nu een betere kans om ons te kwalificeren. De kwalificatiecyclus wordt in elk geval een stuk evenwichtiger. Nu spelen we in de eerste ronde tegen landen als de Salomon Eilanden en Fiji, terwijl we dan plotseling in de tweede ronde tegen een team als Uruguay moeten. Die overgang is erg groot. In Azië zijn de kwalificatiepoules een stuk evenwichtiger.

Wat is jouw eigen positie binnen de nationale ploeg?

Momenteel hoor ik niet bij de selectie. Ik moet eerst zorgen dat ik hier bij PSV aan spelen toe kom. Dit wordt mijn tweede jaar bij PSV en ik ga vol aan de bak om speelminuten te krijgen. Ik begin dit seizoen als derde doelman maar hopelijk kan ik vaak op de bank zitten. Als ik een kans krijg, zal ik die met beide handen aangrijpen.

Bevalt het je hier in Nederland, ondanks het feit dat je weinig aan spelen toekomt?

Ja, ik heb het hier zeer goed naar mijn zin. Ik wil nu alleen nog gaan spelen, dat is het enige. Vorig seizoen was ik het hele seizoen derde doelman en hopelijk kan ik mijn positie nu wat verbeteren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen