Newcastle in de race om Owen

3 augustus 2005, 04:00

Newcastle United wil Michael Owen contracteren. De Britse spits is bij Real Madrid op een zijspoor terecht gekomen en de traditionele Engelse topploegen lijken niet in de rij te staan om de international over te nemen. Newcastle zou hierdoor wel eens de lachende derde kunnen worden.

Na de komst van Robinho en Julio Baptista naar Real Madrid is Owen overbodig geworden bij de Koninklijke. Owen heeft al aangegeven open te staan voor een terugkeer naar zijn vaderland, maar Arsenal en Liverpool hebben inmiddels al laten weten dat het binnenhalen van Owen geen prioriteit voor hen heeft. Ook Manchester United maakt geen overtuigde indruk, waardoor Newcastle haar kans ruikt.

"Hij is een speler die 20 goals per seizoen maakt en wij kunnen hem zeer goed gebruiken", zegt Newcastle-coach Graeme Souness. "We hebben vuurkracht voorin nodig en met een dergelijke speler erbij hebben we voor komend seizoen een uitstekend team."

Newcastle contracteerde eerder deze zomer al middenvelders Emre en Scott Parker, terwijl Patrick Kluivert de Britse club moest verlaten. In de lente was ook Craig Bellamy al vertrokken bij de Magpies.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen