PSV moeizaam naar winst tegen Vitesse

Ger
21 augustus 2005, 17:31

Onbedoeld maakten de spelers van PSV zondagmiddag tijdens de gewonnen thuiswedstrijd tegen Vitesse (2-1) opnieuw duidelijk dat de leiding van de club de komende anderhalve week in actie moet komen. Met de huidige selectie is de kans klein dat de Eindhovense club tot dezelfde prestaties als die van het vorige seizoen komt.

Een week na het teleurstellende gelijke spel tegen Heracles (1-1) speelde PSV het eerste half uur na rust meer dan acceptabel voetbal. Ook in die fase kon de landskampioen echter niet camoufleren dat het dringend behoefte heeft aan spelers die net als de vertrokken Van Bommel en Park het middenveld en de aanval aan elkaar verbinden.

Trainer en technisch directeur Hiddink zou zijn ploeg dolgraag met Kalou willen versterken. De leiding van Feyenoord wil tot dusver niet met de collega's van PSV over een overgang van de aanvaller uit Ivoorkust praten. "En volgens mij zit er nog steeds geen schot in de zaak", aldus Hiddink.

De interesse van Tottenham Hotspur voor Kuijt werkt ook niet in het voordeel van de landskampioen uit Eindhoven. Feyenoord wil het liefst met beide topschutters verder. Een vertrek van Kuijt en Kalou lijkt vlak voor de sluiting van de internationale transfermarkt op 1 september onbespreekbaar.

Hiddink heeft inmiddels ook weer het oog op Koné laten vallen. De aanvaller van Roda JC, vorig jaar nog door medische staf van Ajax afgekeurd, mag echter tot de winterstop alleen op nationaal niveau uitkomen. Hij was namelijk dit seizoen al met de Limburgse club in het Intertoto-toernooi actief.

Zonder de vertrokken Van Bommel en Park leunde PSV ook tegen Vitesse in aanvallend opzicht zwaar op Farfan. De Peruviaan groeide samen met Cocu uit tot de uitblinker van de wedstrijd. PSV heeft echter een grote behoefte aan een speler die Farfan kan ondersteunen en indien nodig vervangen.

Bij afwezigheid van de geblesseerde Beasley speelde Afellay wederom een hele wedstrijd. De middenvelder heeft zeker talent maar is in de ogen van trainer Hiddink geen 'tweede' Park. "Die kon als een paling overal door heen glijden. Zo iemand hebben we nog nodig." 

Of het mogelijk is, weet ook Hiddink niet. Maar het liefst begroet de oefenmeester voor het sluiten van de internationale transfermarkt nog een aanvaller, middenvelder en verdediger. "Er zaten nu vooral jeugdspelers op de bank. Dat is niet erg, maar zo kunnen we denk ik niet de Champions League in." 

PSV kwam tegen Vitesse in de 21e minuut op achterstand door een eigen doelpunt van Alex. De Braziliaan passeerde zijn vriend en doelman Gomes met het hoofd. Farfan (32e minuut) en Cocu (44e minuut), na een blunder van Esajas, behoedden hun club een week na het gelijkspel tegen Heracles voor een nieuwe teleurstelling.

PSV domineerde in de tweede helft, maar vergat te scoren. De landskampioen had in de slotfase geluk dat invaller Benson alleen voor doelman Gomes in paniek raakte en in kansrijke positie naast schoot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen